Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Wikman om premiärträningen

Västanfors hade under onsdagskvällen sin första träning för året. Och vilken succé det blev. Hela 25 spelare hade tagit sig till Systemairhallen, jämfört med knappt 10 i fjol.

Annons

Flera av spelarna på plats kom från Söderbärke GoIF. Västanfors ska nämligen förmodligen inleda ett samarbete med klubben den kommande säsongen.

– Under januari ska vi träna ihop. Vi har haft ett positivt möte och får se vad det utmynnar i, säger sportchefen Mikael Wikman.

Även från Söderbärkes håll hoppas man att ett samarbete blir av till säsongen.

– Vi är lite för några spelare på både dam- och flicksidan. Tanken är att kunna låna spelare. Men det är bara för de som vill. Det är kravlöst än så länge. Vi vill bara att tjejerna ska få chansen att spela fotboll, säger lagledaren Erik Eggen.

Det var många unga spelare på plats under onsdagen, men trots sin ringa ålder var det bra fart på träningen. A-lagstränaren Pelle Olander var imponerad av det han såg.

– Det är jättekul att vi är i gång. Roligt och inspirerande, säger han.

Västanfors kommer nu att träna tre gånger i veckan. Ett fyspass i Fagerstahallen, ett fotbollspass i Systemairhallen och ett futsalpass i Risbroskolan.

– Det var bra fart i dag. Bra engagemang från tjejerna, säger Olander.

Mer läsning