Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två spelare skrev på kontrakt

Ovissheten för Västanfors ledning blev kortvarig. Under tisdagskvällen skrev nämligen både Rickard Hettman och Filip Johansson på nya kontrakt med klubben.

Annons

– Jag blev ganska förvånad själv. Men vi hade ett bra snack, sedan löste det sig, säger sportchefen Björn Forsberg.

Att nu de båda spelarna har bestämt sig för att fortsätta grundar sig i överenskommelsen att de ska få köra försäsong i Västerås, där de bor.

– Det är vi överens om. Spelarna ska bara komma upp hit och göra tester fyra gånger under försäsongen. Det var den avgörande biten, säger Björn Forsberg.

Vad betyder det att spelarna nu skrev på för nästa säsong?

– Det betyder jättemycket. De var viktiga redan den här säsongen och de kommer definitivt bli viktiga i satsningen mot Allsvenskan.

– Rickard är en utpräglad målskytt och Filip är en riktig slitvarg med bra spelsinne som kan användas på flera positioner.

Att spelarna nu är kontrakterade till nästa säsong innebär också att chanserna att få underskrifter från de två andra ”Västeråsarna” ökar. Sebastian Lillberg skulle ha varit med på mötet Forsberg hade med spelarna under tisdagen, men kunde inte medverka på grund av personliga skäl.

– Jag ska träffa honom så fort som möjligt. Jag blir förvånad om han inte skriver på nu, säger Forsberg.

Mattias Vibergs status är fortfarande oklar då han inom kort blir pappa och vill känna på det livet lite innan han bestämmer sig för om det blir en fortsättning i VIF-tröjan.

Läs Rickard Hettmans och Filip Johanssons kommentarer om den fortsatta satsningen i fredagens FP.

Annons