Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvillingarna Wede delar på sig

"Det finns stor potential i den killen".

Annons
Calle Wede stannar kvar i Falkenberg.

Fagerstafostrade bröderna Calle och Anton Wede väljer olika klubbar inför den allsvenska säsongen 2015. Anton Wede lämnar Falkenberg och följer med tränaren Henrik Larsson till Helsingborg. 24-årige Wede fanns med Falkenbergs startelva vid samtliga 30 allsvenska matcher under 2014.

Så det är en spelare som tränare Henrik Larsson känner väl.

– Jag vet vad jag får för spelartyp i Anton. Jag ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med honom igen. Jag hade förmånen att ha honom i Falkenberg och att få jobba med honom även nu - det ser jag fram emot. Det finns stor potential i den killen, säger HIF:s manager Henrik Larsson i ett pressmeddelande.

Efter att ha varit en eftertraktad spelare är Anton Wede nöjd över sitt klubbval.

– Jag hade Henrik förra året och det var ett mycket bra samarbete tycker jag. Det är klart att det påverkade eftersom jag vet att jag utvecklades bra under dem förra året. Sen känns det som en bra klubb också. Det är en bra kombination, säger Anton Wede.

Samtidigt har Calle Wede bestämt sig för att stanna i Falkenberg dit han kom som lån hösten 2012.

- Det har varit en ganska lång process, så därför känns det extra skönt att det är klart. Nu är det bara att fokusera på fotbollen, säger Calle Wede till Falkenbergs hemsida.

- Vi har stommen kvar från förra säsongen och har bra kvalité i truppen. Vi ska ta mer poäng än förra säsongen.

Annons