Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utklassning i streckmötet

Leinonen: ”Vi körde över dem”.

Annons
Tremålsskytten Emma Adolfsson.

Viktiga poäng stod på spel då tabellfyran Per-Ols IBF tog emot femman IBK Köping U på söndagen. Köping bjöd på motstånd i en period, men sedan var det bara Per-Ols och laget vann till slut med hela 8–0.

Lagen låg på var sin sida av det allsvenska kvalstrecket. Tre grymt viktiga poäng stod på spel.

Per-Ols tryckte gasen i botten, men Köping stretade emot bra. I en period. Efter ett hopslag hamnade bollen bakom Köpingsmålvakten och Josefine Sternebäck hade gjort 1–0.

2–0 kom strax senare då Sofie Eriksson fräckt snodde åt sig bollen och satte denna i nät.

I början av andra lossnade det sedan ordentligt för Per-Ols. Man gjorde fem raka kassar och då var förstås bortalaget sänkt.

Allra roligast hade Emma Adolfsson som prickade in tre eleganta mål. Det snyggaste kom i boxplay, då hon tog bollen av en drällande Köpingspelare, kom fri och fintade bort målvakten.

Matchen var sedan över, men Per-Ols fortsatte spela bra innebandy och 1–0-målskytten Josefine Sternebäck avslutade med att sätta 8–0-målet. Bakåt höll Jennifer Broström tätt, trots att hon tvingades till ett par fina parader.

– Det här var skönt och jag är riktigt nöjd, säger Per-Olstränaren Pasi Leinonen.

– De hade nån chans i första, men jag tycker ändå vi satt i förarsätet, och sedan i andra körde vi över dem och så lossnade målskyttet också.

Med fyra omgångar kvar har Per-Ols alla möjligheter att säkra en kvalplats till nya allsvenskan.

Annons