Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utsatt läge för Skinnskatteberg

Riskerar att åka ur division 4.

Annons
SSK:s Mattias Sundberg i kamp med Viktor Jönsson.

Skinnskattebergs SK är i desperat behov av poäng, för att undvika nedflyttning. På lördagen störde man serieledande Kungsörs BK på bortagräs, men fick ändå ge sig, 4–2 (2–1).

Tabellettan öppnade bäst. Tog ledningen tidigt, men Skinnskatteberg kvitterade snabbt.

– Vi låg lite för långtifrån i våra lagdelar och bjöd på luckor och ytor, säger SSK-tränaren Patrik Parkatti om den första halvleken.

I halvtid pratade SSK-killarna ihop sig.

– Och det blev bättre. Vi blev mer kompakta, gjorde det svårt för Kungsör och kom in mer och mer i matchen, säger Parkatti.

Men det var Kungsör som gjorde nästa mål. Återigen kom en snabb replik från Skinnsberg, och SSK fortsatte att trumma på. Hade chanser till kvittering, men i stället kom matchavgörande 4–2.

– Kungsör är seriens bästa lag. Vi gjorde en bra match. Stod upp bra och rullade boll. Det var mycket som var positivt och det tar vi med oss, säger Parkatti.

Tabelläget är akut för Skinnsskattebergsgrabbarna. Man är nästjumbo, när det återstår två matcher att spela. Härnäst väntar Munktorp BK på hemmagräs, på lördag. Vinst där är ett måste ifall SSK ska få fortsätta spela division 4-fotboll. Kolsva är mer eller mindre avsågat på jumboplatsen och SSK slåss med Assyriska FC och Norrby SK om att undvika degradering. På söndagseftermiddagen möts just Norrby och Assyriska.

Så här avslutar lagen i botten av division 4 seriespelet:

Norrby SK: Assyriska (hemma), Arboga Södra (borta) och Skinnskatteberg (hemma).

Assyriska FC: Norrby (borta), Arboga Södra (hemma) och Kolsva (borta).

Skinnskattebergs SK: Munktorp (hemma) och Norrby (borta).

Kolsva IF: Hallstahammar (borta) och Tortuna (hemma).

Matchfakta och aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons