Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvisning avgjorde FAIK-dramat

Fagersta AIK inledde kvalserien mot Köping HC. En utvisning i övertidsperioden avgjorde matchen.

Annons
Förkrossad. FAIK-målvakten Tobias Bergström var en av dem som fick beröm efter matchen. Men förlusten var förstås tung.

Första matchen i kvalserien mot hockeyettan blev oerhört dramatisk. I övertidsperioden fick Köping ett gyllene läge i powerplay efter att Ted Jokiniemi i FAIK åkt ut för hakning. Det blev avgörande eftersom Köpings Jerker Permats satte 3–2.

FAIK-tränaren Mikael Holmqvist reagerade starkt mot domslutet.

– Jag är otroligt besviken att vi inte vinner matchen. Just nu är jag helt tom. Anledningen till att de vinner är att domarna tar en horribel utvisning. Det är kamp om pucken och deras kille faller lätt, säger han.

Det började annars bra för FAIK. Efter drygt nio minuter gjorde Samuel Blücher 0–1 i powerplay.

– Första perioden var vår helt och hållet. Sedan studsade de tillbaka i andra, säger Mikael Holmqvist.

Men det var i tredje perioden som kvitteringen kom genom Jonathan Thunberg. FAIK tog dock ledningen med tio minuter kvar att spela.

Köpings reducering kom med mindre än tre minuter kvar att spela. Givetvis en riktig kalldusch för FAIK. Inför förlängningen försökte Holmqvist gjuta mod i Fagerstalaget.

– Jag sa att vi måste gå för två poäng och det tycker jag att vi gör också, vi är lite piggare än dem i förlängningen. Innan utvisningen skapar vi flera farliga lägen, säger Holmqvist. 

Men det räckte alltså inte till två poäng. Därtill drabbades FAIK  av ett avbräck i matchen. Drygt sju minuter in i andra perioden fick Köpingspelaren Jimmy Hellström matchstraff efter en vårdslös tackling på Kalle Andersson i FAIK.

– Det var ett överfall, en tackling mot huvudet i full fart. Våran kille kan bli borta med en hjärnskakning nu, säger Holmqvist.

Kvalserien inleddes alltså med en poäng för FAIK. Nu väntar Arboga hemma på onsdag.

Annons