Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vältränat och intrimmat Södra premiärspelar

Munktorp borta på Tallåsen. Det är årets premiäruppgift för Fagersta Södra. 

Annons
Fagersta Södra inför seriestarten, Daniel Hedlund, vänster, och Claes Gustafsson.

Fagersta Södra mot Munktorp är inget ovanligt premiärpar. Så var det senast Munktorp var i fyran, sommaren 2013.

Då fick Fagersta Södra en flygande start på säsongen och körde över Munktorp med klara 5–1 efter bland annat hattrick av Johan Adamsson.

Sedan gick lagen skilda vägar. Södra slutade på den nedre halvan med 27 poäng.

Munktorp tog hem serien och fick under fjolåret testa division 3-spel. Men den sejouren blev bara ettårig, Munktorp var tre poäng från att få chansen att kvala sig kvar i trean. Men får nu i stället börja om i fyran.

– Det är skön känsla nu när serien drar i gång. Nu vill man verkligen komma i gång och spela seriematcher, säger Nicklas Blomqvist.

Södra valde att hämta tränaren från Avesta inför den här säsongen. Säkert positivt med någon som kan se på laget med nya fräscha ögon.

– Jag har väl inte så bra koll på lagen i serien än. Men jag ska försöka spionera lite. Men fyran i Västmanland känns som att den är bättre än den i Dalarna som jag har koll på, säger Blomqvist.

– Jag hade inte sett Södra spela på många år när jag kom hit, måste ha varit någon träningsmatch när jag var tränare i Avesta.

Försäsongen har varit bra för Södra. Uppslutningen på träningarna har varit hög och laget börjar få spelet att fungera.

Det visade killarna om inte annat i träningsmatchen mot Svärdsjö, som kvalade till trean i höstas, då kom ett riktigt styrkebesked då Södra vann med 4–2.

– Vi är riktigt bra tränade, vi har gjort bra resultat och spelet fungerar. Nu gäller det att vi kan knyta ihop försvars- och anfallsspel. Det är positivt att vi inte släpper in speciellt många mål, säger Blomqvist.

– Plumpen bland träningsmatcherna var väl den mot Torstorp, förlust 1–4. Men då var vi slitna efter flera tunga pass på träningslägret.

Tisdagskvällens premiär blir säkert en tuff tillställning. Matchen kommer att spelas på Tallåsen, Munktorps ordinarie hemmaplan. Inte på konstgräset på ”Krillan” i Köping.

– Vad jag hört är Munktorp svårspelat. Men det vore väldigt skönt med en bra start på serien, säger Blomqvist.

– Jag tror att Bosnisk SK och IFK Västerås kommer att hålla till toppen av serien.

Blomqvist väljer att se säsongen i flera delar. Att inte sätta upp mål allt för långt bort.

– Det är en klyscha, men varje match är ett mål. Så vi sätter upp delmål och försöker utvärdera efter kanske fem matcher. Hur har det gått? Och varför?

I den andra omgången, som spelas lördag 2 maj, möter Södra Norrby SK på Onsjövallen.

Mer läsning

Annons