Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vann trots vatten i oljan

”Förmodligen är det en spricka i blocket”.

Annons
Leif B Andersson i sin Ford Cortina.

I Örebro kördes under lördagen Rikspokalen som var den sista deltävlingen i rad rallycuper. Intresset för tävlingen var så stort att arrangören fick gallra bland förarna, och till slut fick 225 ekipage starta. Arrangörerna bjöd på tre specialsträckor på totalt 34 kilometer.

Bland dem som kom till start fanns Leif B Andersson, Norbergs MC, med kartläsaren Bengt Lank, Fagersta MK. Andersson rattade som vanligt en Ford Cortina. Andersson körde säkert och vann klassen 4 F 1300-1600 kubik för bilar som är tillverkade fram till 1965.

Med det tog han sin tredje inteckning i bilsportförbundets Klassiska rallycup, och därmed är vandringspriset, som det tävlats om i nio år, hans för alltid.

– Men det var nära att vi inte kom till start. I torsdags upptäckte jag att det var vatten i motoroljan, säger Leif B Andersson.

Nu blev det start. Motorn höll. Det blev klassvinst med 1,40 före Mats Lundgren, som också körde en Ford Cortina.

– Men nu är det vatten i motoroljan igen. Förmodligen är det en spricka i motorblocket, så nu blir det ingen start i Nattkröken på lördag, säger Andersson.

– Jag ska i stället hjälpa Hans Åke Söderqvist, som kör en BMC Cooper S, med service under tävlingen.

I klassen 1300 Rallycup körde Mattias Lagström, Fagersta MK, med Rickard Forsell, Norbergs MC i högerstolen in på tredje plats.

I klassen B-förare VOC Mekonomen rallycup startade Fagerstaduon Andreas Johansson och Pär Sundqvist i sin Volvo 940. Men för deras del slutade tävlingen med en avåkning.

Annons