Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vår bästa match hittills"

Det blev en förlust med mersmak för Västanfors när laget förlorade mot elitserielaget Tillberga BK med 8–3.– Det var vår bästa match hittills, säger tränaren Alexander Zinkevitch.

Annons
Västanfors förlorade mot Tillberga med 8-3.

Hastigt och plötsligt fick Västanfors klart med ytterligare en träningsmatch inför säsongen. Köping IS drog sig ur när laget skulle möta Tillberga och i stället fick VIF platsen.

Redan efter den första halvleken stod det 5–2 till TB, och när slutsignalen gick summerades matchen till 8–3. Men trots förlusten var tränaren Alexander Zinkevitch nöjd med insatsen.

– Det var vår bästa match hittills. Vi tänkte försvara oss bra och fick en bra lagkänsla. Grabbarna växte ju längre matchen gick, säger han.

VIF har börjat ställa in sig på allsvenskt spel till säsongen – och därför var försvarsspelet i fokus.

– Vi låg tätt i försvaret och börjar nu tänka på samma sätt. Jag tror inte att Tillberga hade det så lätt de stunder vi var samlade. Det var inte lätt att öppna vårt försvar.

Men självklart måste VIF också tänka på offensiven om de ska kunna vinna matcher i år. Det är något Zinkevitch nöter vidare på.

– Vi pratar hela tiden om att spela rakare, och inte bara runt och runt. Det fungerade också bättre nu. Spelarna börjar ta ansvar och gör det bra på isen.

Målskyttar: Johan Andersson 2, Jesper Granström 1.

Annons