Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världscuptävlingar kan flyttas till Åre

"Superkul om vi får en tävling till på hemmaplan."

Annons
Frida Hansdotter på pallen i Åre tillsammans med Mikaela Shiffrin, USA, och Tina Maze, Slovenien.

Det råder snöbrist i Frankrike. Därför kan nästa helgs världscuptävlingar komma att flyttas till Sverige.

– Inget är bestämt än. Men om jag får spekulera, tror jag att tävlingarna kommer att köras i Åre, säger Ville Bylin, alpin chef på skidförbundet.

Courchevel och Val d’Isere ska enligt programmet arrangera storslalom och slalom för damer och herrar 13 till 14 december. Nu kan Åre bli ny tävlingsplats.

I så fall väntar storslalom för damerna dagtid fredag den 12 medan herrarna kör sin tävling på kvällen. Damerna kör sedan slalom på lördagen och herrarna på söndagen.

Åre har redan en världscuphelg för damerna i mitten av mars.

- Det vore superkul med en tävling till i Sverige. Det är ju inte så ofta vi får tävla på hemmaplan, säger Norbergsåkaren Frida Hansdotter.

- Jag gillar både storslalom- och slalombacken i Åre. Samtidigt gillar jag backen i Courchevel också, så det är lite synd om det inte blir någon tävling där.

Hansdotter, som leder slalomvärldscupen, var tvåa i slalom i Åre 2012 och fyra vid tävlingen i mars i år. Bästa storslalomplaceringen i Åre kom 2012 när hon slutade femma.

– Ett definitivt besked om var tävlingarna ska köras kommer nog under fredagsmorgonen. Men även om väderleksprognoserna ser lite bättre ut nu med kyla, kan det bli svårt för arrangörerna att hinna spruta snö i hela backarna och bli klara med det till nästa helg, säger Bylin.

Redan har nästa veckas skicrosstävlingar i Val d’Isere fått skjutas upp på grund av dålig snötillgång.

Annons