Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsettan utanför laget

"De andra är bättre än Frida just nu".

Annons
Frida Hansdotter är inte uttagen till lagtävlingen i parallellslalom.

Tisdag kväll är det dags för teknikåkarna att ta över VM-backarna i Vail/Beaver Creek. Först ut är lagtävlingen i parallellslalom, en tävling där Sverige har stor medaljchans.

Men där landslagsledningen väljer att ställa över slalomettan Frida Hansdotter. I stället är Maria Pietilä Holmner, Anna Swenn-Larsson och Sara Hector uttagna. Killarna som är uttagna är Mattias Hargin, Markus Larsson och André Myhrer.

Hansdotter leder slalomcupen och vann den senaste världscuptävlingen i Flachau. Men får nu inte chansen i laget.

– De tre herrarna har ledarna tagit ut på känsla från träningen. Men damerna var så jämna att de fick köra om platserna i ett kval med tidtagning och då var de tre uttagna tjejerna snabbare. I parallell är starten viktig och vi bedömde att Maria Pietilä Holmner, Anna Swenn-Larsson och Sara Hector just nu är bättre än Frida, säger alpine sportchefen Anders Sundqvist till DN.

Sverige har tagit flera VM-medaljer i den här tävlingsformen; silver i Schladming 2013, brons i Garmisch 2011 och silver i Åre 2007.

- Självklart är det guldet vi är ute efter. Vi har ett av de starkaste lagen på start på tisdag, så det kommer att bli väldigt spännande, säger Sundqvist,

VM-programmet fortsätter för damernas del med storslalom på torsdag och slalom på lördag.

Mer läsning

Annons