Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmästare till start i Norberg

Häftig duell mellan två VM-löpare.

Annons
Världsmästaren Tove Alexandersson är anmäld till helgens DM-tävlingar i Norberg.

På söndag är det åter dags för ett stort arrangemang i orientering i Norberg. Det är stafett-DM för Västmanland och Dalarna som står på programmet. Hela 179 lag är anmälda till tävlingen.

Förhoppningsvis kommer världens nu bästa kvinnliga orienterare Tove Alexandersson till start. Hon är i alla fall anmäld i ett av Stora Tunas lag. Tove tog ju dubbla VM-guld för ett par veckor sedan och är orienteringens nya fixstjärna.

Tove är dock inte helt säker på start, en knäskada från VM-tävlingen spökar lite, men hon säger själv att hon ska försöka ställa upp. Och det kan behövas för i konkurrerande Domnarvet finns Emma Johansson, också VM-löpare, tillsammans med världsmästarinnan från Västervåla 2002 Karolina Höjsgaard med i laget.

Men det är inte bara elit utan massor av både unga och gamla orienterare som gör upp om DM-tecken i massor av klasser.

Terrängen är öppen och fin och kommer att bjuda på härliga utmaningar. Arrangörerna Norbergs OK och Fagersta OK hoppas också på att många skall komma och prova på öppna motionsbanor med anmälan på plats vid Björkås ovanför Malmheden från klockan 10 på söndag förmiddag.

Se när världsmästarinnan Tove Alexandersson firades i Borlänge

Mer läsning

Annons