Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmeböljan slår på Engelbrektsturen

På söndag är det dags för årets upplaga av mountainbike-tävlingen Engelbrektsturen. Samtidigt lovar väderleksrapporterna en riktig värmebölja med temperaturer på över 30 grader varmt.

Annons

För arrangörerna innebär det ytterligare förberedelser.

– Vi bunkrar upp med ännu mer vatten vid vätskekontrollerna och vi kommer att ha sjukpersonal på plats, säger tävlingsledaren Kicki Wallin.

Runt den drygt 70 kilometer långa banan kommer det att finnas fyra stycken vattendepåer. Men Kickia Wallin uppmanar deltagande cyklister att dricka massvis med vatten redan dagen innan i ett förebyggande syfte.

Engelbrektsturen är den sista chansen för cyklister att seeda upp sig inför Cykelvasan och norska tävlingen Grenserittet. Det brukar leda till att många utav Sveriges bästa cyklister söker sig till Norberg för tävlingen.

Av de lokala cyklisterna kommer bland annat Clara Lundmark från Norbergs CK att ställa upp i elitklassen, trots att hon fortfarande är junior.

LÄS MER: Deltagarrekord på Engelbrektsturen

Årets bana är i stort sett samma sträcka som de körde förra året förutom att de på vissa partier dragit om banan för att det ska bli mindre grusväg och mer skogsstig.

Fast på ett sätt kommer årets Engelbrektstur, med största sannolikhet, verkligen att skilja sig från förra årets. Vädret.

– Förra året var det riktig lervälling och ösregn, men i år blir det raka motsatsen, säger Kicki Wallin.

SE bilderna från förra året: BILDEXTRA: Engelbrektsturen 2015

Mer läsning

Annons