Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors formbesked: "Den bästa premiären på många år"

Fem mål för Fredrik Rydberg i VIF-premiären

Annons

Västanfors bandykillar började säsongen på bästa tänkbara sätt när man i ABB arena besegrade Skutskär med klara 7–3(3–2) Fredrik Rydberg gjorde fem av ”Fläktens” mål i matchen.

Västanfors började offensivt bra under den första halvleken och tog också ledningen tidigt genom Fredrik Rydberg. Lagen följdes dock åt i målprotokollet och paussiffrorna var 3–2 till VIF. Efter en bra inledning av den första halvleken av Västanfors där man spelade stabilt. Men i slutet av halvleken började man slappna av och tappa boll vilket gjorde att Skutskär kunde komma tillbaka.

I den andra halvleken tar VIF över och har ett klart grepp om spelet. Visserligen bjuder man sina motståndare på lite mellan varven. Men trots detta så är det Västanfors som vinner matchen klart.

– Detta var nog den bästa premiären på många år. Vi hade bestämt att fortsätta spela som vi avslutade förra säsongen. Det här är andra gången på stor plan och den första matchen på stor plan så det ser lovande ut, säger Björn Forsberg, assisterande tränare, och fortsätter:

– Speciellt kul att Oskar Lindbom, ny från Falun, gör en kanoninsats. Även Gustav Gising gör en mycket bra match i dag. Som helhet måste vi vara mycket nöjda med premiären men redan nästa helg vänta tuffare motstånd då vi möter Falu BS i Rättvik.

Målskyttar för Västanfors Fredrik Rydberg 5,Mattias Eriksson och Johan Andersson var sitt.

Läs mer: Nu ska Västanfors premiärspela

Läs också: Boken om Västanfors första 100 år

Mer läsning

Annons