Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors i fokus i ny bok

”Boken är en hyllning till bandy och Västanfors IF”.

Annons
Janne Andersson och författaren Lasse Nordström pratar bandy.

Det har skrivits många böcker om idrott. I går släpptes en till. Om bandy och Västanfors IF.

– Boken är en hyllning till bandy och Västanfors IF, säger författaren Lasse Nordström, uppvuxen i just den delen av Fagersta.

Det har varit snabba ryck för Lasse Nordström. Idén om boken föddes på en bandyläktare i Uppsala. Han började skriva strax före den gångna sommaren och i tisdags var tryckningen klar.

I går satt han på Ica Fontänen och signerade böcker. Och även om Nordström sedan början av 1970-talet bor i Uppsala, så är det förstås i Västanfors som boken ”Bandyvälling” ska premiärsäljas.

– Boken är en hyllning både sporten bandy, och Västanfors IF som fyller 100 år 2016, och som är laget i mitt hjärta, säger Lasse Nordström.

Förstås själv bandyspelare i Västanfors, något annat var väl inte att tänka på när pappa Erik ingick i guldlaget från 1954. Efter flytten till Uppsala blev det spel i några av den stadens klubbar.

Nu berättar Nordström om sina bandyminnen. Om Västanfors, eller ”Fläktens” framfart på klassiska idrottsarenor runt om i Sverige. Om SM-guldet, om de gyllene säsongerna 1968 till 1973 när Västanfors var i slutspel fem gånger, men aldrig nådde längre än semifinal.

Samtidigt är Nordström lite orolig för sin bandy. Vart är bandyn på väg? frågar han sig. Och hur blir det med klubbkänslan i framtiden?

Intresse för boken finns det i alla fall. Många passade på att titta förbi under signeringen. En del med ett förflutet inom Västanfors IF så det blev förstås en del bandysnack. Andra var bara intresserade i största allmänhet.

Och bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman har beställt ett exemplar av boken.

Mer läsning

Annons