Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors jobbade hem poäng

"I dag var det kriga som gällde."

Annons
Sergey Likhachev gjorde ett av Västanfors mål mot Borlänge.

– Varje pinne är viktig, säger tränare Alexander Zinkevitch efter det att Västanfors tagit just en poäng i hemmamötet med Borlänge Bandy.

4–4 (3–3) slutade matchen sedan ”Fläkten” hämtat in underläge två gånger om. Johan Andersson svarade åter för tre mål.

Det var inte utan att det kändes som ett tufft derby när Västanfors bandygrabbar åkte ut för att möte Borlänge Bandy hemma på IP. Gästerna började bäst med hög press medan hemmagrabbarna verkade ha svårt att få till sitt spel.

Redan från början blev det tufft och hårt där det small rejält i närkamperna. Efter tio minuter hade Borlänge gått fram till en 0–2 ledning mot ett hemmalag som inte fungerade som i senaste hemmamatchen.

Den första halvleken blev svängig. Efter det att gästerna gjort två mål visade hemmalaget hög moral igen. Först snappade Sergey Likhachev upp en långpassning. Fri med målvakten gjorde han inget misstag. Sedan var det dags för ”Fläktens” store målskytt Johan Andersson. Med två mål från Johans klubba hade VIF vänt matchen från underläge 0–2 till ledning 3–2. Nu blev glädjen inte långvarig då gästerna i 43:e minuten lyckades kvittera. Detta efter att hemmalaget man inte lyckats få bort bollen framför eget mål.

Inledningen på den andra halvleken blev tung för hemmalaget. Borlänge återtog ledningen genom att göra mål redan efter två minuter efter en hörna.

Hemmakvitteringen kom på straff med 20 minuter kvar. Johan Andersson var säker skytt. Orsaken till straffen var att Andreas Hjulström var på offensiven ordentligt. I bra läge revs ”Julle” ned framför gästernas mål. 4–4 stod sig matchtiden ut och det var en nöjd Andreas Hjulström som konstaterade att nu är det jättekul med bandy.

– I dag var det kriga som gällde och vi fick med oss en pinne på den vilja vi visade, säger Andreas Hjulström.

Olle Wiberg assisterande tränare sa efter matchen.

– Vi kom inte upp i vår nivå i dag. Att det skulle bli tufft var vi helt på det klar med. Men vi vek inte ned oss utan jobbade vidare och fick med poäng i matchen vilket var mycket viktigt.

Nu väntar en ny match hemma på onsdag när anrika Skutskär kommer på besök.

Läs mer om tränare Alexander Zinkevitch syn på matchen i måndagens Fagersta-Posten.

Annons