Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors kom i gång efter pausen

"Vi står upp ända till slutsignalen, det är positivt".

Annons
Västanfors mötte Skogsbo/Avesta i sin första träningsmatch och förlorade med 0–2

Västanfors fotbollsdamer träningsmatchade hemma på Fagerlidens konstgräs mot Skogsbo-Avesta. Det blev förlust 0–2 efter en mållös första halvlek. Tränare Pelle Olander var nöjd med den andra halvleken där han tyckte tjejerna gjorde det bra.

I den första halvleken var det gästerna som hade det mesta av bollinnehavet. Trots detta så skapade man inte några riktigt vassa chanser. Att VIF även denna säsong har ett ungt lag syntes inte minst i närkamperna där man ofta vägde lätt mot de större Avesta-tjejerna. I inledningen av den andra halvleken bjöd hemmatjejerna gästerna på två snabba mål.

Trots detta så stod man upp riktigt bra i den andra halvleken. Man skapade inte några riktigt vassa målchanser men visade glimtvis riktigt bra takter. Tränare Pelle Olander sa efter matchen:

– Vi gör en svag första halvlek där vi inte hittade rätt. I den andra blir det betydligt bättre även om vi bjuder på två tidiga mål. Tycker att vi i andra äger mer boll och hittar fötter på ett bra sätt. Vi skapar endast några halvchanser så där finns det mer att önska.

Vad ser du som mest positivt i den här matchen?

– Att vi orkar hela matchen. Även om det blir lite trötta ben i andra så står vi upp ända till slutsignalen, det är positivt. Detta trots att vi bara tränat två gånger på stor plan och att detta var första matchen.

Annons