Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors krossade Arboga Södra

Västanfors slog Arboga Södra med 5-2.Tränaren var dock missnöjd med att inte hålla nollan.- Vi är egentligen för bra för att släppa in två bakåt, om man ska hitta något negativt, skrattar Pelle Olander.

Annons
Per Olander

Sommaruppehållet är över och Västanfors åkte till Arboga för att gästa Arboga Södra i omgång tio av division 3. Och det blev en promenadseger för bortalaget till sist, även om det bara stod 0-1 i paus.

Målet gjorde av Lotta Nurmilehto efter 21 minuter.

- Halvleksledningen var med mersmak, för vi hade några riktigt bra lägen att göra fler mål på. Vi ledde rättvist i paus, säger tränaren Pelle Olander.

I den andra halvleken föll alltså ytterligare sex mål, fyra för Västanfors och två för hemmalaget Arboga Södra. Paulina Zachrisson ökade på till 2-0 två minuter in i halvleken, men målet tillskrevs som självmål i matchrapporten.

Arboga Södra fick lite kontakt när man lyckades reducera till 1-2, men därefter avlossade Västanfors det tunga artilleriet. 1-3 kom genom Moa Hjalmarsson innan Nurmilehto fullbordade sitt hattrick genom 1-4 och 1-5.

- Vi hade några riktigt fina anfall där vi blandade kombinationsspel med snabba omställningar på ett för jäkla bra sätt, säger Olander.

- Däremot kom några perioder där vi inte riktigt fick ihop det och försvarade som ett lag. Vi kommer lite ur positionerna och det får vi jobba vidare på, men på det stora hela så gör en bra match, absolut.

Nio minuter från slutet reducerade Arboga ytterligare en gång och fastställde resultatet 2-5.

- Vi vill inte släppa in två bakåt. Vi är egentligen för bra för det, om man ska hitta något negativt när man gör fem mål och vinner, skrattar Olander.

Lotta Nurmilehto gjorde som sagt hattrick, hennes andra på två raka matcher (gjorde tre mål i träningsmatchen mot Smedjebacken som Västanfors vann med 6-3). Olander var väldigt nöjd med sin anfallare efteråt.

- Det är ingen slump, för hon är en duktig anfallare. Jag tycker att hon har utvecklat sitt spel utanför boxen ganska mycket och hon har blivit mer involverad i spelet. Därför kommer hon till fler situationer och målchanser än tidigare.

Varför vann ni?

- Vi hade ett bättre spel sett över 90 minuter och när vi började variera vårt anfallsspel så spelade vi riktigt bra. Sedan har vi en tydlig idé om hur försvarsspelet ska utföras och även om det inte fungerade till hundra procent så finns det en bra grund. Det är något att bygga vidare på, säger Olander.

Förutom Nurmilehto, var det någon spelare som stack ut?

- Ida (Hyttinen) var ju tillbaka efter landslagslägret. Hon spelade på centralt mittfält och gjorde ett jättebra jobb. Hon är oerhört viktig för vårt spel, avslutar Olander.

Matchfakta Arboga Södra-Västanfors 2-5 (0-1)

Målskyttar: 3 Lotta Nurmilehto, Moa Hjalmarsson, självmål, Caroline Kjellberg och Wilma Persson.

Aktuell tabell hittas här.

Mer läsning

Annons