Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors mot slutspel

”Vi skall dock vara ödmjuka och glada för den här seger som vi bärgar trots att vi inte spelar på topp”.

Annons

Västanfors IF fick den start på hösten laget önskat sig.

Det blev nämligen seger i hemmamötet med Skyllbergs IK. 2–1 slutade matchen som hemmalaget borde stängt redan i den första halvleken.

– Vi skall vara ödmjuka och glada över segern, säger VIF tränare Pelle Olander efter matchen.

I bortamötet lagen emellan avgjorde Västanfors först i slutet av matchen. I hemmamötet inledde VIF målskyttet redan efter dryga fyra minuter. Det var Ida Hyttinen som var åter efter en skada som snyggt satte bollen i mål och gav sitt lag en smakstart.

De inledande tjugo minuterna var mycket bra från hemmalagets sida. Det var ett betydligt bättre Västanfors än det man såg i våras. Tjejerna tog för sig på ett bättre sätt och gick mer rakt på i sina anfall. Detta gjorde att hemmalaget skapade flera fina lägen.

Med dryga fem minuter kvar till paus så ökade VIF på till 2–0 genom Elin Sandström.

Men sedan blev det kortis i hemmaförsvaret då gästerna omgående reducerade. Paussiffrorna var om man ser till halvleken i stort rättvisa.

I den andra halvleken visade hemmalaget upp betydligt sämre spel. Man tappade mitten totalt vilket gjorde att gästerna från Närke började sticka upp allt mer.

Den alltid så starka backlinjen verkade inte hitta riktigt rätt i den här matchen. Även om hemmalaget i slutet av matchen höjde sitt spel en aning så var det inte utan att man kände en viss oro om det skulle bli en seger eller inte.

Tränare Olander sa efter matchen:

– Jag tycker vi inledde bra och visade då att vi vill spela boll. Sedan går vi ned oss. Mot slutet lyfter vi oss, så jag var inte speciellt orolig.

– Vi avslutade med att gå ned och spela med en spets för att säkra upp och inte släppa till något i onödan. Men det var mycket viktigt med en seger i öppningen av hösten.

– Vi skall dock vara ödmjuka och glada för den här seger som vi bärgar trots att vi inte spelar på topp.

Bra i Västanfors denna eftermiddag var Helena Löwdahl som slet matchen igenom. Även Vilma Hedfors och Ida Hyttinen svarade för starka insatser.

Västanfors, som ligger tvåa i serien, är i praktiken klart för slutspel när fyra omgångar återstår av grundserien. I slutspelet möts seriens fyra främsta lag i en enkelserie, och lagen tar med sig poängen från grundserien.

Så varje poäng är viktig. Dessutom får ettan och tvåan i serien fördel av två hemmamatcher i slutspelsserien.

Mål, Västanfors:

Västanfors–Skyllberg 2–1 (2–1)Ida Hyttinen och Elin Sandström.

Läs mer: Västanfors jagar slutspelsplats

Läs mer. Aktuell tabell finns här

Annons