Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors satte stopp för Eker Örebro

”Det här gjorde vi bra. En riktig laginsats. Vi spelade för varandra. Riktigt roligt.

Annons
Lotta Nurmilehto gjorde ett mål mot IF Eker Örebro.

Västanfors tog sig upp i serietopp efter söndagskvällens hemmaseger mot tidigare tabellettan, och dittills obesegrade IF Eker Örebro. 2–1 (2–0) blev slutresultatet i en tuff och tät match.

Västanfors öppnade matchen bäst och redan efter tre minuter hade Lotta Nurmilehto ett rungande skott, som gick över. Efter sex minuters spel kom Västanfors igenom på högerkanten och bollen in till Moa Hjalmarsson, som inte fick någon vidare träff på bollen.

Returen gick ut till Nurmilehto som drog på en lurig boll. Bortamålvakten såg ut att ha kontroll på bollen, men tappade in denna mellan benen och en bjudning gav hemmalaget 1–0.

Eker skapade också en del chanser, men hemmamålvakten Hanna Eldståhl och hennes försvarskollegor gjorde ett bra jobb och höll bollen långt ifrån mållinjen. Halvvägs in i halvleken missade man dock något och Eker fick ett friläge. Det avslutades emellertid med ett skott strax utanför.

Efter en halvtimmes spel ökade Västanfors på sin ledning till 2–0. Ett inspel från vänsterkanten hittade fram till Carolina Lång, som drog på ett skott, som satt otagbart i målvaktens bortre burgavel. Riktigt snyggt var det.

I slutet av halvleken var det också mest Västanfors och man hade ett par bra chanser att utöka ledningen.

I andra halvlek var det serieledande bortalaget som hade mest boll. Gästerna försökte skapa chanser framåt, men Västanfors höll tätt. Tvåmålsledningen kändes säker och stabil och det enda Eker skapade var hörnor och halvchanser.

Dryga kvarten före slutsignalen blev det dock spänning i drabbningen, då Eker reducerade till 2–1. Man anföll på högerkanten och tog sig förbi Västanforsförsvaret. Målvakten Eldståhl kom lite på mellanhand och fick se Ekerspelaren placera in bollen i det öppna målet.

Slutminuterna var sedan en nagelbitare, men Västanfors kunde, utan större problem, bevaka sin ledning och gå segrande ur striden. Därmed tog VIF också över serieledningen från just IF Eker Örebro. Två matcher återstår och Västanfors toppar tabellen tack vare ett måls bättre målskillnad jämfört med Örebrotjejerna.

– Jag tycker att vi startar första halvlek riktigt bra, men sedan har vi några svackor i matchen. Bland annat efter våra två mål, säger VIF-tränaren Pelle Olander.

– Men sen kom vi tillbaka igen och lyfte oss, hade ett varierat anfallsspel bland annat.

Tränaren framhåller kollektivet:

– Ja, det här gjorde vi bra. En riktig laginsats. Vi spelade för varandra. Riktigt roligt.

Plusbetyg delas dock ut till Ida Hyttinen, Moa Hjalmarsson, Wilma Eriksson och målvakten Hanna Eldståhl.

Västanfors har nu ett jätteläge att ta första eller andra plats i tabellen. Och med det få två hemmamatcher i slutspelsserien dit de fyra främsta lagen går.

I den haltande tabellen är det Sköllersta som kan utmana Västanfors. I nästa omgång, som spelas söndag den 28 augusti möter Västanfors just Sköllersta på bortaplan.

I den sista omgången spelar Västanfors mot tabelljumbon Nora hemma på Fagerliden.

Läs mer: Västanfors laddar för seriefinal

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons