Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors sätter defensiven främst

”Men vi ska inte spela något tråkigt försvarsspel”.

Annons
Johan Andersson är en viktig kugge hos Västanfors.

Seger i söndags borta mot Gustavsbergs IF, och på trettondagen väntar hemmamatch mot Falu BS. BS som har häng på serietoppen trots förlust, 2–5, mot IK Tellus hemma på Lugnet i söndags. Matchvinnare för Stockholmslaget var Västanforsfostrade Klas Nordström som gjorde fyra mål.

– Mot Gustavsberg gjorde vi en defensivt sett en väldigt bra match. Och det gäller att vi gör det mot Falun också. Vi ska minimera ytorna, för Falun är ett bra lag, säger Olle Wiberg, Västanfors assisterande tränare.

– Och så ska det vara stopp för utvisningar. Det är inte bra att vi har haft så många utvisningar i de senaste matcherna.

Västanfors räknar med i stort sett samma lag som senast. Saknas gör förstås backen Andreas Hjulström som är avstängd. Hans plats tar i stället Adam Fredriksson. Dessutom är ytterhalven Gustav Gising tillbaka efter sjukdom.

Spelare att se upp med i Falun är förstås David Forsell som gjorde sex mål i lagens förra möte som Falun vann med 8–1. Västanforsfostrade Jesper Jacobsson finns också i maslaget och har på tolv matcher gjort sex mål.

– Det märks att vi har haft möjlighet att träna under bra förhållanden ett tag, för vi har spelat bättre, och bättre. Något som vi hoppas kunna visa nu, säger Wiberg.

– Och även om nu defensiven är viktig ska, vi inte spela någon tråkigt försvarsspel. Utan vi ska spela med en fartfylld defensiv.

Mer läsning

Annons