Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors seriesegrare efter rysare

Nervös avslutning mot värsta konkurrenten.

Annons
Västanfors IF vann division 3 efter 2-3 mot tidigare serieledaren IF Eker Örebro.

Västanfors var redan klart för division 2. Men en vinst på söndagen borta mot värsta konkurrenten IF Eker Örebro skulle innebära att VIF också skulle vinna serien. Och vinst blev det: 2-3 (0-3).

- Riktigt roligt, vi är så j-kla glada. Så kul att ta seriesegern, säger tränaren Pelle Olander strax efter slutsignalen.

Matchens första 15 minuter satte örebrolaget en hård press mot VIF.

- Vi sjönk tillbaka ganska mycket, det var en jobbig första kvart. Vi hade ett bra försvarsspel men hamnade ganska lågt, säger Olander.

Efter den inledande kvarten lyfte VIF upp spelet. På den resterade halvtimmen av första halvlek gjorde Västanfors tre mål.

0-1 kom genom Lotta Nurmilehto efter en fin djupledslöpning. 0-2 gjordes av Moa Hjalmarsson, som tryckte in bollen efter ett aggressivt VIF-spel. 0-3 gjorde Nurmilehto på straff efter att Ida Hyttinen rivits ned i straffområdet.

I andra halvlek hade VIF kunnat avgöra matchen definitivt. De bästa chanserna hade Ida Hyttinen och Elin Sandström, med varsitt friläge. I stället reducerade IF Eker två gånger om. 2-3 kom med tio minuter kvar att spela.

- Lite nervöst blev det eftersom vi hade haft ledningen med 3-0. 3-3 räckte för dem. Men vi har spelat så bra försvarsspel hela säsongen och gjorde det nu också, säger Olander.

Hur ska ni fira nu?

- Nu är det guldhattar och grejer. Sedan vet jag inte, det blir en bussresa hem. En riktigt skön bussresa, säger Olander.

IF Eker Örebro-Västanfors IF 2-3 (0-3)

Division 3

Mål, Västanfors: Lotta Nurmilehto (2), Moa Hjalmarsson

Läs mer: Nytt mål för Västanfors

Läs mer: Aktuell tabell

Annons