Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors svar på Borlänges tuffa kritik

”Om Borlänge vill ha en regeländring får de skriva en motion till bandyförbundets årsmöte”.

Annons
Det blev ett nytt resultat i matchen Västanfors–Borlänge.

I fredags blev det klart att Västanfors IF får behålla extrapoäng från matchen mot Borlänge bandy. Men än är kanske inte sista ordet sagt i frågan då dalalaget har möjlighet överklaga till Riksidrottsnämnden.

Frågan gäller om Borlänge i två matcher, där laget tagit poäng, haft en, som det heter enligt reglerna, otillåten spelare i laget. Det gäller dels matchen mot Västanfors, som slutade 3–3, dels matchen mot Spånga Djurgården, som Borlänge vann med 8–6. Båda resultaten ändrades till Borlängeförlust med 0–5 av bandyförbundets tävlingskommitté. Ett beslut som Borlänge överklagade till bandyförbundets styrelse, som avslog överklagan.

Men det finns fortfarande en möjlighet för Borlänge, och det är att överklaga till Riksidrottsnämnden. Något som klubben enligt sin hemsida får överväga om den ska göra. Samtidigt passar klubbens ordförande, Axel Eskeby, på att ge både Västanfors och Spånga Djurgården kritik för att klubbarna lämnade in sina protester.

Läs hela Axel Eskeby inlägg här

– Jag tycker inte att det här är ett okej uttalande. Du kan inte hålla på och töja på reglerna. Och jag tycker inte alls att den här regeln är det minsta luddig, säger Michael Bergström, som sitter Västanfors IF:s styrelse, om Eskebys inlägg på Borlänges hemsida.

– Om Borlänge vill ha en regeländring, får de gå den rätta vägen och skriva en motion till bandyförbundets årsmöte, och så får frågan behandlas där.

Läs mer: Hela beslutet från Svenska bandyförbundets styrelse

Läs mer: Aktuell tabell för allsvenskan norra

Annons