Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors väljer intern lösning

Västanfors har redan fyllt luckan efter Olle Wiberg. Den nye assisterande tränaren finns redan i klubben – och han heter Björn Forsberg.– Det var ganska lätt att ta det beslutet när jag väl fick frågan, säger han.

Annons
Björn Forsberg.

Björn Forsberg fanns med i ledarstaben förra året. Till kommande säsong får han en ännu större roll som assisterande tränare till Alexander Zinkevitch. I slutet av förra veckan gick ”Fläkten” ut med att det var klart.

– Det var ganska lätt att ta det beslutet när jag väl fick frågan. Känns inspirerande att ”Zinken” ville att det skulle bli jag som assisterande när Olle försvann. ”Zinken” är en bra läromästare och jag ser fram emot att utvecklas ytterligare som ledare.

En fördel med att välja en intern lösning är att lagbygget kan fortsätta i samma spår. Forsberg behöver knappast någon inskolningsperiod.

– Jag vet vad det handlar om, vi behöver inte börja om på noll. Idéerna är samma som förra året och vi vet var vi har varandra.

Vad kommer du att bidra med som assisterande tränare?– Min starka sida är engagemanget. Jag kommer bidra med att pusha grabbarna och komma med lite tips.

Under måndagen har Västanforstruppen sitt första möte sedan den förra säsongen tog slut. Sen inleder ”Fläkten” försäsongen med tre fyspass i veckan under ledning av tränare Zinkevitch. Den nye assisterande coachen ser redan fram emot nästa säsong, och förutspår en lyckad sådan.

– Jag tror det blir bra med Johan (Andersson) som sportchef. Lite nya idéer och nya sätt att se på saker. Tror vi kan klättra några placeringar om vi får ihop det, säger Forsberg.

Läs mer om "Fläkten":

Olle Wiberg lämnar Västanfors.

Johan Andersson ny sportchef.

Petter fortsätter i Västanfors.

Mer läsning

Annons