Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors var illa ute

Vände underläge till seger.

Annons
Västanforsjubel när slutsignalen äntligen kom.

Det var en jublande glad Alexander ”Zinken” Zinkevitch som efter den andra raka segern, 5-4 mot Gustavsberg, för sitt VIF sa:

– I dag måste jag tacka killarna för en enormt stark upphämtning. Vi var beredda på att Gustavsberg skulle vara starkt och pratade om att det var en ny match i dag och att vi inte kunde leva på segern i premiären. Vi började bra men sedan började vi spela för svårt.

– Trots underläge i paus så hade vi känslan att om vi bara skulle jobba hårt, så skulle vi vända. Vilken enorm upphämtning killarna gjorde, jag är jättenöjd med det.

Spelmässigt började hemmalaget bra. Under de inledande sex, sju minuterna hade man ett klart grepp om matchen. 1–0 kom genom Johan Andersson som verkligen visade vilken målskytt han är. Han ordnade också kvitteringen till 3–3 i den första spelminuten av den andra halvleken.

Målet som betydde 4–4 kom efter en tilltrasslad situation framför gästernas mål. Det var bröderna Fredriksson som låg bakom målet. Adam slog in en boll och i röran framför gästernas mål satte Viktor Fredriksson klubban på bollen och styrde in kvitteringen. Segermålet gjorde sedan Petter Andersson på en hörna i den 88:e minuten.

Detta blev en riktig nagelbitare ända in i slutminuten av de fyra tilläggsminuterna.

Det var naturligtvis glädje i VIF-lägret efter segern men den grumlades av att försvarsresen Andreas Hjulström tvingade stiga av i den första halvleken men förnyad känning av sina ljumskar.

Assisterande tränare Olle Wiberg sa att laget följde den uppgjorda matchplanen, men att spelet ändå inte blev som man ville.

– Vi gör ingen toppmatch i dag, men vilken moral killarna visade. Sedan måste man beundra killarna på bänken som hoppar in. De tar verkligen sitt jobb till hundra och sliter för laget när de kommer med i spelet.

Vilken start ”Fläkten” fått på seriespelet med två raka segrar för ett gäng som inför serien var starkt nederlagstippat. Men killarna har visat härlig moral. Trots att det tar emot i matcherna följer laget den matchplan som tränare Zinkevitch lagt upp.

I nästa omgång blir det säkerligen tuffare när Västanfors tar sig an Haparanda Tornio på bortaplan. Men med samma inställning som i de inledande matcherna är ”Fläkten” absolut inte slaget på förhand.

VIF-målen gjordes av Johan Andersson 2, Sergey Likhachev, Viktor Fredriksson och Petter Andersson.

Mer läsning

Annons