Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors vill ta ett steg till

"Vi ska jobba för att bli ett topplag".

Annons
Olle Wiberg och Alexander Zinkevitch.

Västanfors avslutade säsongen med att spela 3–3 hemma mot Rättvik. Och det var mot just Rättvik som seriespelet startade. Då vann Västanfors med 6–4, ett resultat som säkert överraskade en del.

För det var ju så, att Västanfors fick en friplats i allsvenskan. Men det först efter att tolv andra lag tackat nej till den vakans som uppstod när Gais drog sig ur elitserien. Experterna tippade att Västanfors skulle bli seriens strykgäng.

– Alla spelbolag hade oss som sist i tabellen, säger Alexander Zinkevitch som blev klar som tränaren när beslutet att tacka ja till allsvenskan redan var fattat.

– Men jag hade också sagt ja till allsvenskan. Vill du utveckla spelarna måste du möta bra motstånd.

Inför försäsongen trillade pusselbitarna så sakta på plats. Elitseriemeriterade Johan Andersson anslöt till truppen, och med honom fick Västanfors in rejält med spetskompetens i laget.

Ändå var försäsongen långt ifrån bra. Av olika skäl fick Västanfors ändra laguppställningen från match till match. Det fanns orosmoln inför premiären. Inte minst med tanke på att Rättvik på förhand pekades ut som ett tänkbart topplag.

Nu gjorde Västanfors en i det närmaste felfri insats i hallen i Rättvik. Det viktiga defensiva spelet fungerade perfekt, och framåt var laget synnerligen effektivt.

Premiärvinsten följdes upp med seger på hemma-plan mot Gustavsberg i en dramatisk match där Västanfors hämtade in underläge för att vinna med 5–4.

– Den starten på säsongen var viktig. Spelarna fick se att vi kan spela bra bandy, och självförtroendet i truppen höjdes, säger Zinkevitch.

– Det var skönt att vi klarade målsättningen.

För sedan rullade det på. Västanfors fortsatte att plocka poäng både på hemma- och bortaplan. Till slut var målet uppnått, nytt kontrakt, utan kvalspel.

Läs mer i onsdagens Fagersta-Posten om hur Alexander Zinkevitch ser på säsongen.

Mer läsning

Annons