Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås prisas för sin breddidrott: "Både stolt och glad"

Jämställdhet, integration och bra idrottsanläggningar.
Det är några av anledningarna till att Västerås utsetts till Sveriges tredje bästa kommun sett till breddidrott.

Annons

VSK:s damer tog sig till en historisk SM-final i våras. Där föll man mot Kareby, som tog hem guldet för tredje året i rad.

– Jag är både stolt och glad att vi håller oss kvar i toppen där det är stenhård konkurrens. Det är ett gott betyg på kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningens arbete. Idrotten står inför stora utmaningar där integration och folkhälsa är nyckelord. Därför är det extra hedervärt att vi tillhör några av de absolut bästa kommunerna i landet vad gäller breddidrotten, säger ordförande i nämnden för idrott- och friluftsliv, Hans Stergel, i ett pressmeddelande.

– Tillsammans med föreningslivet skall vi nu göra en bra idrottsstad bättre. Västerås är idrottsstaden, fortsätter Stergel.

I motiveringen – författad av affärstidningen Sport & Affärer som delar ut utmärkelserna – går bland annat att läsa att Västerås är "en bra friluftskommun", att Västerås "samarbetarmed idrottsrörelsen för att underlätta för personer med funktionsnedsättningar", samt att cirka 1000 nyanlända barn och ungdomar har slussats in i idrottsrörelsen av ett 30-tal föreningar.

– Det är mycket glädjande att Västerås uppmärksammas för de insatser som görs för att skapa bredd inom idrotten. Våra idrottsföreningar gör ett fantastiskt jobb. Utan dem hade detta inte varit möjligt, säger idrottschef Stefan Brandberg.

SVERIGES BÄSTA KOMMUN PÅ BREDDIDROTT:

1. Borås

2. Halmstad

3. Västerås

Annons