Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås slalomklubb hyllar Frida Hansdotter

Frida-feber även i Västerås.

Annons
Frida Hansdotter, ett stort affischnamn även i Västerås.

Den Fagerstaboende Norbergsåkaren Frida Hansdotter är ett hett affischnamn. Undra på det när hon leder slalomcupen, vann den senaste slalomtävlingen i världscupen och är ett stort svenskt medaljhopp inför stundande alpina VM i USA.

-Fridas betydelse är helt enorm. I år hade vi Frida med på vårt årsmöte och då var det kö till mötet för att få autografer. Hon är en anledning till vårt uppsving. Frida är som ”Lidas” (Nicklas Lidström) på skidor – en superödmjuk stjärna, säger Ulf Antman som är en av tränarna i Västerås slalomklubb.

Västerås SLK märker av Frida-febern. Inte minst genom att klubbens tävling, Audi Quattro Race, i Vedbobacken på söndag drar över 200 ungdomar från 17 klubbar.

-Tajmingen är ju grym. VM är på väg och vi samlar U12- och U14-ungdomar för slalomtävling från Stockholm, Uppland, Södermanland, Dalarna och Västmanland.

-Frida är definitivt en anledning till att det brukar vara stora startfält på tjejsidan. Att Frida finns i närområdet bevisar att det går att nå hög nivå i slalom även om man har sin bas här istället för Åre, säger Ulf Antman.

Annons