Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi gör en av säsongens sämsta matcher”

Självkritiskt VIF efter matchen mot Tellus.

Annons
Petter Andersson (sittande) under matchen mot Tellus.

Västanfors Bandy lyckades inte besegra topplaget Tellus när lagen möttes på Västanfors IP. 2–4 (0–2) slutade matchen där hemmalaget inte kom upp i normal slagstyrka.

På en svårspelad is under den första halvleken svarade dock VIF för en bra insats. Trots detta slutade den första halvleken 0–2 efter två till synes billiga mål för gästerna.

I den andra halvleken tog förre VIF-spelaren Klas Nordström hand om en retur som han gjorde 0–3 på. VIF- reduceringen kom på en hörna där Johan Andersson fick bra träff.

Sedan var det hemmalaget som skapade en del fina lägen. Bland annat ett rejält friläge som man dock avslutade mitt på målvakten. Tellus kunde sedan öka till 1–4, även det på hörna. På tilläggstid kunde sedan Fredrik Rydberg göra 2–4 vilket också blev slutresultat.

Det var en besviken Olle Wiberg som efter matchen konstaterade att detta var en av de sämsta matcherna denna säsong från hans Västanfors.

– Vi möter ett bra Tellus och det är bara att gratta dem till segern. Vi får inte grepp på dem i dag då vi inte går in helhjärtat i vårt spel, säger han och fortsätter:

– I den andra halvleken flyttade vi upp ”Julle” för att få tryck på dem. Vi får tryck men vi får inte fast bollen.

Wiberg blickar sedan framåt:

– Nu måste vi rannsaka oss och hitta tillbaka till det spel som vi kan spela. För nu kommer det några mycket viktiga matcher. Men vi skall reda upp det här för vi är inte nöjda med vad vi presterade i dag.

Allsvenskan norra

Västanfors-Tellus 2-4

Målskyttar, Västanfors: Johan Andersson, Fredrik Rydberg.

Domare: Ronny Andersson.

Publik: 239.

Mer läsning

Annons