Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi ska kriga i serietoppen"

"Allt annat är en besvikelse".

Annons
Martin Ek, till vänster, tränare i Heds IF.

Hed IF är tillbaka i division 6 efter några år i lägre serier. Målsättningen är klar – laget ska vara med och kriga i serietoppen.

– Allt annat är en besvikelse, säger Martin Ek, som är en av lagets två tränare den här säsongen.

Fjolårssäsong var mycket bra för Hed. Så nu spelar laget i division 6. Det ser onekligen mycket bra ut inför seriestarten på söndag.

Bra uppslutning på träningarna med runt 10-15 killar vid varje tillfälle. Att det är ett riktigt kompisgäng råder det ingen tvekan om. Killarna har verkligen roligt under träningen. Nu ser laget fram emot söndagens premiär hemma på idylliska Hedvallen mot Dingtuna GIF.

Laget har två tränare i Martin Ek och Robin Jansson. Båda dubblerar som spelare och tränare. Martin Ek är nöjd med laget så här långt.

– Vi har tränat bra och det har varit fin uppslutning. Det har dock bara blivit två träningsmatcher. Vi har mött Riddarhyttan (8–1) och Forsby (3–2).

Vad är målsättningen inför säsongen?

– Vi ska vara med och kriga i toppen, allt annat vore en besvikelse. Slutar vi i mitten, eller sämre, så har vi gjort bort oss.

Vad är lagets styrka?

– Som jag ser det är det fysiken. Vi vill spela fysiskt och det ska smälla. Samtidigt vill vi vara ett spelande lag och inte bara slå långa bollar på snabba anfallare.

– Jag vill nog påstå att vi har många killar som skulle kunna spela högre upp i seriesystemet, vilket gör oss till ett bra division 6 lag.

Hur känns det inför seriestarten?

– Det känns bra, skulle inte kunna önskat mig något mer. Vi har en bred trupp många spelare att välja på.

Hur går det i premiären?

– Vi vinner. Allt annat är en besvikelse. Ska jag vara ärlig så vet jag inte så mycket om övriga lag i serien. Men vi kommer att kriga för att nå målet, att vara ett topplag.

Mer läsning

Annons