Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIF: "Alltid med glimten i ögat"

Om Västanfors ska lyckas med sitt mål att ta sig till allsvenskan krävs det att laget håller genom hela säsongen. Det vet Lars Aronsson, som kräver seriositet. Men det är glädjen i spelet som står i fokus för VIF:s tränare.

Annons
Lars Aronsson vill att bandyn ska vara rolig, men seriös.

Inte en enda förlust på försäsongen. Starka nyförvärv. Och en otroligt positiv stämning i truppen inför premiären. Det bådar onekligen gott för Västanfors. Tacka Björn Forsberg och tränaren Lars Aronsson för det.

– Björn drog ihop ett bra gäng och vi bestämde oss för att hitta glädjen. För mig är idrott roligt om man gör det på riktigt. Att man försöker göra det så bra som möjligt. Man ska göra det med ett leende. Vi försöker vara så seriösa som vi klarar av, men alltid med glimten i ögat, säger Lars Aronsson.

Aronsson gör sin andra säsong som tränare och menar att framför allt försvarsspelet har förändrats sedan i fjol. Nu pressar laget högt i stället för att falla.

– Vi märker att vi är starkare i år och hittar våra positioner bättre, säger Aronsson.

I dag är det premiär i division 1. Nitro/Nora BS, som VIF slog på försäsongen med 11–2, kommer på besök till IP. Men en sådan lätt seger vågar Aronsson inte hoppas på igen.

– Jag har svårt att tro att det blir 11–2, säger han.

Mer läsning

Annons