Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIF dominerade totalt i torsken

Västanfors IF åkte till Örebro för att knipa tre poäng av tabelljumbon IF Eker. Men i stället blev det en bitter hemfärd. Trots en kavalkad av målchanser förlorade man med 1–0.

Annons
Västanfors mäktade inte med att vinna mot tabelljumbon IF Eker Örebro.

Redan inför matchen började problemen hopa sig för Västanfors. På grund av sjukdomar och skador fick hela sju 99:or och en 00:a hoppa in i laget.

Men det skulle visa sig att Västanfors, trots sitt otroligt unga lag, kunde briljera med ett fint anfallsspel.

Västanfors fullkomligt spelade ut hemmalaget Eker. Bara i den första halvleken producerade Västanfors flera kvalificerade målchanser.

– Vi skapade under den första halvleken minst fem riktiga kanonlägen, säger Pelle Olander.

– Då talar jag inte om några halvchanser, utan det handlade om jättelägen. Trots det så lyckades vi inte få bolluslingen i mål.

Och mitt i Västanfors stora dominans fick Eker till en kontring. 1–0 var ett faktum – och en rejäl chock för Västanfors som flera gånger hade varit nära att ta ledningen.

– Efter målet tappade vi lite en stund, men kom igen starkt i slutet av halvleken. Sett till matchbilden i den första halvleken så skulle vi haft en klar ledning, säger Olander.

I den andra halvleken tog Västanfors över helt igen och dominerade rakt igenom.

– Vi spelade hela den andra halvleken mer eller mindre på deras planhalva, säger en uppgiven Olander.

Västanfors fick också ett guldläge att kvittera. I ett fint läge blev en Västanforsspelare neddragen i straffområdet. Domaren dömde straff. Men den brändes.

– Jag lider verkligen med tjejerna, säger Olander.

Läs mer: Pelle Olander analyserar förlusten. Vad var det egentligen som låg bakom att Västanfors chockföll mot jumbon? Läs i måndagens FP.

Mer läsning

Annons