Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIF får igenom protest

Bandyförbundet går på Västanfors linje och tilldömer laget segern mot Skutskär.

Annons

BANDY. Efter 3-5-förlusten mot Skutskär skickade VIF in en protest till förbundet där de hävdade att Skutskär använt sig av en otillåten spelare i matchen. Bandyförbundet har i veckan diskuterat frågan och beslutade i går att ge VIF rätt. Laget tilldöms segern med 5-0 och får två viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt.

-På grund av att de inte följt regeln om fyra dagars karens av spelaren tilldöms VIF segern, säger Bo Häggkvist, tävlingsansvarig för region mitt.

Skutskär ifrågasatte protesten i och med att karensdagarna inte gäller för juniorspelare.

-Eftersom spelaren är född 1992 och har ett senioravtal med Sandviken så bedömer vi att de inte har följt reglerna, säger Häggkvist.

De två nya poängen innebär att jumbon VIF nu ligger på fem poäng, och har sex poäng upp till närmaste lag – Skutskärs IF BK.

BakgrundSkutskärs IF BK har sedan flera år tillbaka ett samarbetsavtal med elitserielaget Sandvikens AIK. David Brodén, som är en av spelarna som ingår i samarbetsavtalet, fanns med i Sandvikens trupp när laget mötte Tillberga. Dagen efter spelade han i Skutskärs IF BK, i matchen mot Västanfors IF BK. Enligt Bandyförbundets regler gällande samarbetsavtal måste en spelare som har spelat match med laget på den högre nivån sedan vänta i fyra dagar (en så kallad karenstid) innan han får spela i samarbetsklubben på den lägre nivån.

Mer läsning

Annons