Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIF-förvärvet om försäsongen

"Det var det sjukaste pass jag varit med om".

Annons
Fredrik Rydberg.

Västanfors IF har klarat av det första i en lång rad av ispass på Fagerliden. En träning med enbart tvåmålsspel på programmet.

– Det här känns bra. Kul att få komma ut på isen, säger nyförvärvet Fredrik Rydberg.

Det är en del ny ansikten i säsongens upplaga av Västanfors. Bland andra då Fredrik Rydberg. 27-åringen representerande Tillberga förra säsongen, men han har också elitserierutin från både moderklubben Västerås SK och Hammarby IF.

Nu ska Rydberg producera mål för Västanfors. För det är som målskytt han är värvad.

– Jag hoppas kunna slå brorsan Mattias, som gjorde 27 mål för Västanfors i allsvenskan, säger Fredrik Rydberg.

Storebror Mattias spelade som 19-åringen en säsong i Västanfors, utlånad från Västerås SK. Det var vintern 2004-2005 när Västanfors senast besökte bandyns högsta serie.

Fredrik Rydberg beskriver sig själv som en djupleds-åkande forward som dessutom har ett bra skott. Något som kan komma till nytta vid både hörnor och frislag.

– Det känns som att Västanfors har något bra på gång. Klubben vill något och jag tycker att vi ska kunna vara med och slåss i toppen av serien, säger Rydberg.

Delar av försäsongen har han och de andra väster-åsarna tränat på egen hand. Nu blir besöken i Fagersta betydligt fler för gemensam träning med laget.

– Vi körde kampsportsträning i torsdags. Det var det sjukaste pass jag varit med om, säger Rydberg och skrattar.

– Det var så fruktansvärt jobbigt. Jag har aldrig varit med om något liknande.

Låter som ett gott betyg för Björn Schirlbauer som liksom tidigare säsonger ansvarar för Västanfors fysträning. Och som en träning som Västanforsspelarna kommer att ha nytta av i vinter.

Rydberg känner förstås igen flera av sina nya lagkamrater. Några har han spelat tillsammans med. Exempelvis då Johan Andersson, ny i Västanfors förra säsongen och som med sina 29 mål starkt bidrog till att Västanfors comeback i allsvenskan blev en succé.

– När Johan och jag spelade tillsammans i VSK:s B-lag en säsong gjorde vi runt 40 mål båda två. Det kan ju vara bra att fördela målskyttet på flera spelare, säger Rydberg.

Nu ska de nya spelarna hitta sina roller i laget. Allt för att spelet ska fungera så bra som möjligt helst redan när serien drar i gång den 8 november med bortamatch mot HaparandaTornio.

– Tycker att jag och Petter (Andersson) hittade varandra rätt bra redan nu, under det första ispasset, säger Rydberg.

Adam Johansson.
Andreas Sundberg.
Fredrik Rydberg, Petter Andersson och Olle Wiberg.
Johan Andersson, skyttekung.
Tränaren Alexander Zinkevitch.
Nyförvärvet Fredrik Rydberg.
Annons