Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIF-målvaktens nya tuffa situation

Målvakten Andreas Sundberg värvades till Västanfors när det stod klart att Adam Johansson skulle ansluta till Borlänge Bandy. Men när nu Johansson är tillbaka i Västanfors är det plötsligt en helt ny sits för Sundberg som kan räkna med rejäl konkurrens till om få vakta målet.

Annons
Andreas Sundberg får räkna med rejäl konkurrens om målvaktspositionen.

Andreas Sundberg ser dock inte Johanssons återkomst som något negativt.

– Det är alltid bra med konkurrens. Adam är en bra målvakt och det är bra att ha något att kriga för varje träning. Det sporrar mig, säger Andreas Sundberg.

Sundberg hölls informerad av Västanfors ledning under tiden Johansson var på väg tillbaka till klubben, därför har han inget ont att säga om ledningen.

– Jag fick reda på att det var turbulent, så jag visste att det var på gång. Björn (Forsberg) har gjort ett bra jobb. Han har hela tiden informerat om läget och jag hade gjort exakt samma sak som Björn gjorde när han tog in Adam i truppen, säger Sundberg.

Risken kanske annars skulle kunna bli att du blev bekväm med att veta att du alltid var förstemålvakt?– Ja, inte så att man tänker så personligt, men indirekt kanske det kan bli så. Att man inte är sporrad till 100 procent hela tiden. Men man vet aldrig vad som händer heller. Adam är så pass bra att det inte skulle förvåna mig om han hamnar på bänken i VSK.

Sundberg kommer senast från Eskilstuna BS, ett lag som nu Västanfors ska möta i serien.

– Det ska bli kul. Och de har många bra målvakter, så de lider ingen nöd.

Är du fortfarande taggad?

– Ja, självklart. Jag är väldig taggad.

Mer läsning

Annons