Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIF-spelare jagas av Köping

Richard Hettman tvekar fortfarande om en fortsättning i Västanfors. Och samtidigt börjar nyallsvenska Köping IS kika på VIF-spelare.
– Vi behöver någon mer forward, säger KIS tillförordnade ordförande Svante Svedberg.

Annons
Richard Hettman är intressant för Köping IS ledning.

Köping, som gick obesegrat genom division 1 Mellersta, ska under fredagen få besked av tränaren Michael Carlsson angående en fortsättning. När det beskedet har kommit inleds jakten på att hitta nya spelare. Och då finns det flera alternativ i Västanfors.

– Det finns naturligtvis några intressanta namn där. Richard Hettman är ett, säger KIS Svante Svedberg och tillägger:

– Jag vet att han började väldigt bra och öste in mål tillsammans med Rebermark. Sedan gick det lite trögare på slutet, men det gjorde det ju för hela laget.

Varför just Hettman?– Han bor i Västerås, det är ett ganska bra pendlingsavstånd för honom. Och vi behöver någon mer forward.

Köping har ännu inte kontaktat Hettman, och kan inte garantera att man kommer att göra det. Men fortfarande är han ett alternativ – precis som andra spelare i Västanfors.

– Vi känner till Lillberg (Sebastian) och ”Bruno” (Filip Johansson). Det är sådana killar som vi såg att de var duktiga i vintras. Men det finns även Köpingkillar som är ute i olika klubbar som är intressanta att få tillbaka, säger Svedberg.

Richard Hettman själv tvekar fortfarande om sin bandyframtid. Men han menar att han inte kan utesluta någonting ännu.

– Jag skulle lyssna på vad de (Köping) har att komma med. Sedan får man utvärdera det. Men jag trivs ganska bra på division 1-nivå också, säger han.

– Det är inte så jättestor skillnad. Litegrann i pendlingen. Men det tar en del tid att åka dit också.

Det är just pendlingen som får Hettman att tveka. Varje träning tar sammanlagt fem timmar för honom som bor i Västerås. Och då krävs det disciplin om det ska bli något i vinter.

– Det känns som att det gäller att verkligen vara riktigt motiverad om man ska ge sig in i det. Jag får se lite hur de andra (Västeråsarna) gör. Det känns speciellt med Lillberg och Filip som jag har åkt med i två år. Det är självklart mycket roligare att åka ihop. Men det är fortfarande tidigt. Det ligger hos en själv även om de andra bestämmer sig.

Västanfors sportchef Björn Forsberg känner till intresset från Köping och påpekar att det inte är något nytt. De närliggande division 1-klubbarna hör varje år av sig till flera spelare. Men när nu Köping spelar i allsvenskan är situationen lite annorlunda.

Vad kan ni göra för att övertala spelarna att välja Västanfors i stället för Köping?– Så mycket kan vi inte göra egentligen. Vi kan erbjuda det som de har haft i år. Väljer de att spela i allsvenskan kan vi inte göra något, då är det bara att önska dem lycka till, säger Forsberg.

Ledningen har ändå flera krokar ute, så om spelarna från Västerås skulle välja spel i någon annan klubb finns det ändå potentiella lösningar.

– Vi har krokar ute överallt. Men nu börjar det bli lite mer skarpt läge. Nu vill man ha besked, framför allt från Västeråsarna. Vi måste ha en bil därifrån.

Det lutar dock mot att Forsberg faktiskt får hitta några nya spelare till nästa säsong. Sebastian Lillberg och Filip Johansson är nämligen osäkra på sin framtid.

– Vad gäller Lillberg och Filip så har de sagt till mig att de ska ut och resa under bandysäsongen, så i nuläget räknar jag inte med dem. Sedan får vi se längre fram hur det blir i slutändan. Men i nuläget tittar vi på andra alternativ i stället för dem två.

Annons