Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIF tappade tvåmålsledning

"Andra halvlek var inte lika bra från vår sida".

Annons
Sergey Likhachev gjorde ett av Västanfors mål.

Västanfors var förvarnat. Och klarade första halvleken bra mot Katrineholm. Sedan tog tabellettan över och vann med 4–3.

– Det fanns ändå mycket att ta med sig från matchen, säger Olle Wiberg, Västanfors assisterande tränare.

Katrineholm har startat säsongen starkt. Siktar liksom förra säsongen mot elitseriekval. Och är riktigt stabilt på sin hemmaplan, klassiska Backavallen.

– Vi visste att Katrineholm skulle sätta fart från start. Att det var viktigt att vi var med under de första 20 minuterna, säger Wiberg.

Just så startade matchen. Katrineholm tryckte gasen i botten. Tog även ledningen tidigt. Ändå hängde Västanfors med väldigt bra.

– Första 45 minuterna fick vi verkligen till en bra defensiv. Utan att för den skull bara ställa upp och försvara oss på egen planhalva, säger Wiberg.

Dessutom fick Västanfors till det framåt. Både kvitterade och tog ledningen efter mål av Petter Andersson och Jonas Thilén. Och det var inte alls orättvist.

– Första halvlek fick vi vårt spel att stämma väldigt bra. Vi krigade på hela tiden, och det finns en sådan moral i det här laget, säger Wiberg.

Andra halvlek blev inte riktigt lika bra från Västanfors sida. Katrineholm startade på samma sätt.

Men det var Västanfors som gjorde det första målet efter pausen.

–Johan (Andersson) hittade Sergey Likhachev med en prefekt genomskärare. Riktigt snyggt, säger Wiberg.

– Tyvärr var det för stor skillnad på vårt spel från första till andra halvlek. I andra kom vi inte riktigt rätt. Vi lyckades inte hålla samma press och vi blev nästan lite naiva i vårt spel.

Då straffade Katrineholm Västanfors direkt. Vände 1–3 till 4–3 på drygt tio minuter. En vändning som Västanfors inte hade något riktigt bra svar på.

– Sista kvarten försökte vi förstås att kliva fram. Vi chansade lite. Och hade några bollar som studsade runt i deras straffområde, säger Wiberg.

– Samtidigt hade Katrineholm ett jätteläge att göra 5–3. Men vår målvakt Andreas Sundberg gjorde en kanonräddning på ett friläge. Andreas fick chansen att spela, och han gjorde det riktigt bra.

Förlust på bortaplan med uddamålet mot tabellettan var väl trots allt helt okej. Även om andra halvlek nu inte var lika bra som den första.

– Sedan var det ju så, att vi faktiskt gjorde tre spelmål. Och Katrineholm bara två. Sedan satte de en straff och en hörna, säger Wiberg.

– Det är något som vi tar med oss inför fortsättningen.

Annons