Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt genrep för SSK

”Nya” passningsglada SSK är först ut när fyran sparkar i gång nästa helg.Men först väntar genrep borta mot Husby från Hedemora.– Man vill se att vi är redo för seriespelet, säger tränaren Magnus Johansson.

Annons
SSK:s Emil Johansson.

Förra helgen var Skinnskattebergs SK på träningsläger i Jönköping och finslipade detaljerna i sitt spel. Tränaren Magnus Johansson har tidigare berättat för FP att SSK ska spela mer passningsinriktat i år.

– Jag tror inte det är någon slutprodukt nu. Vi har ett ungt lag så förhoppningsvis kommer utvecklingskurvan att gå uppåt under säsongen, säger Johansson.

På lägret valde laget att inte spela några matcher. Lördagens match mot Husby blir alltså enda chansen att visa att det man tränade på under lägret sitter i matchsammanhang.

– Jag vill se att försvarsspelet fortsätter att vara stabilt. Jag tror vi bara har släppt in ett straffmål på de senaste matcherna, säger Johansson.

Motståndaren Husby AIK hör hemma i dalarnas division 4 – och SSK-tränaren har bra koll på dem.

– Jag tror det är ett skapligt motstånd. De har vunnit mycket i sina träningsmatcher och är ett mittenlag i fyran, säger Magnus Johansson.

Nästa lördag spelar SSK sin premiärmatch i fyran, borta mot IFK Västerås.

– Jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning. Jag har stor respekt för IFK, säger Johansson.

Läs mer om Skinnskattebergs SK:

SSK laddar med läger.

SSK ska passa sig ur bottenträsket.

Här är oddsen på Södra och SSK.

Mer läsning

Annons