Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viljelöst Södra tappade poäng

Spelade med en man mer i 75 minuter.

Annons
Södra fick bara oavgjort mot Kolsva.

Fagersta Södra fick bara en pinne med i hemmamötet med Kolsva IF. 3–3 slutade matchen trots att Södra spelade med en man mer i 75 minuter.

Efter matchen var frågan, var viljan och glöden fanns hos hemmaspelarna.

– Vi tappade tempot, säger Nicklas Blomqvist, en besviken tränare i Södra.

Det tog bara 15 minuter innan Kolsva fick Nicklas Berglind utvisad efter att han fått sitt andra gula kort. Matcher mot Kolsva är alltid lite av derby och det märktes redan från start att lagen inte lade några fingrar emellan.

Det var hårda och tuffa närkamper. Men med en man mer på plan skulle väl ändå hemmalaget dra nytta av situationen? Nu blev det inte så utan det blev i stället omständligt från hemmalagets sida.

Inte helt oväntat var det Kolsva som tog ledningen i slutet av den första halvleken. En hörna för gästerna slutade med att man nickade in bollen efter att hemmaförsvaret inte fått kontroll på bollen.

I den andra halvleken blev det bättre från hemmalagets sida till att börja med. Man var mer på hugget och visade en bättre löpvilja. Kvitteringen kom knappa kvarten in på andra halvleken målskytt var William Klasén.

Sedan fick den fåtaliga publiken på Onsjövallen se ett riktigt snyggt mål. 2–1 kom på en riktig kanon från Fredrik Eriksson. Trots en man kort så kämpade Kolsva på oförtrutet.

Lön för mödan fick man när man kvitterade till 2–2.

Ny hemmaledning kommer i den 77:e minuten när Emil Zoltek satte bollen i nät. Genomgående för Södra var att den rätta viljan verkade saknas.

Laget fick inte fast bollen i anfallet ordentligt utan gästerna kunde spela sig ur och ställa om. En långboll som såg helt ofarlig ut skulle spelas hem av Jocke Larsson. Bollen blev för lös och en Kolsvaspelare han emellan och petade bollen förbi Daniel Hedlund i hemmamålet.

Läs mer om matchen i måndagens Fagersta-Posten

Matchfakta och aktuell tabell finns här

Annons