Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst för FAIK – men coachen missnöjd

Vinst med 4-2 i träningsmatchen borta mot Smedjebacken. Men Fagersta AIK:s tränare Mattias Karlsson var ändå inte nöjd med vad hans lag visade upp på isen.
– Nej, absolut inte, säger han.

Annons

Hemma på Fagerliden spelade FAIK oavgjort mot Smedjebacken, 3-3. När FAIK i sin tur besökte Smedjebackens hemmahall var bröderna Pontus och Jonas Ekegren tillbaka i laget. Tränaren Mattias Karlsson menar att det blev mer go i laget med brödraparet, men trots det var han allt annat än nöjd med spelet över huvud taget.

– I den första perioden var anfallsspelet bra, men det var dåligt i den andra och tredje. Och Smedjebacken spelade inte hockey, kan jag tycka. De var fula. Sedan kom det massa utvisningar också, säger Karlsson.

Och även om nu FAIK vann matchen bedömer Karlsson vinsten som en sämre genomförd insats än senast när det blev oavgjort.

– Ja, det var sämre från vår sida. Vårt grundspel var som bortblåst i den andra perioden.

Under matchen testades också backen Markus Dahlström. 23-åringen, ursprungligen från Avesta, har den senaste säsongen spelat med Bodens HF i division 1. Där blev det 9 poäng på 31 matcher. Men nu är han på jakt efter en ny klubb.

– Han har inte bestämt sig än. Han har tränat med Avesta och Hedemora också. Han får den här veckan att bestämma sig, säger Karlsson.

Hur var han under matchen?

– Han var okej. Han är rörlig på skridskorna. Emellanåt gjorde han det lite svårt för sig, men får jag bara in vårt spel i hans huvud kan det bli en riktig förstärkning för oss.

Så ni vill behålla honom?– Ja, absolut.

På fredag möter FAIK Hallsta på bortais. Då vet Karlsson vad han vill se av sin trupp.

– Jag vill se mer av vårt grundspel. Mycket mer skridskoåkning ska det bli.

Målskyttar mot Smedjebacken: Pontus Ekegren, Martin Forss, Casper Sandström, Simon Jokiniemi.

Annons