Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Widar invald i "Hall of Fame"

SM-guld med Rönnby. VM-guld med landslaget. Och nu en plats i Hall of Fame. Svensk innebandy hyllar Karolina Widar som en av de allra största.– Jag har alltid gått in med en helhjärtad inställning, säger hon till innebandy.se.

Annons
Karolina Widar ledde Sverige till VM-guld 2011 som lagkapten.

Karolina Widar från Fagersta har i veckan hyllats för sin fantastiska och framgångsrika innebandykarriär. Numera kan hon titulera sig Hall of Fame-medlem.

Widar fick sin innebandyfostrat i Skogsgymnastiken. Som 17-åring bar det av till Rönnby, där hon spenderade större delen av karriären.

Totalt blev det tre SM-guld med Rönnby (2007, 2010, 2013). Dessutom hann hon med en utlandssejour i schweiziska UHC Dietlikon.

– SM-guldet 2010 är ett av mina bästa minnen. När jag fick avgöra på straff. Det är så få förunnat i en SM-final, säger Widar.

På meritlistan finns också fyra VM-guld (2003, 2007, 2009, 2011).

– Gulden i sig är unika. Men det finns vissa guld som jag minns lite tydligare. Det är VM-guldet på hemmaplan i Västerås (2009). Det var det mästerskapet som jag själv var som bäst, då blir det extra minnesvärt.

Fagerstatjejen utsågs dessutom till världens bästa spelare år 2007. Och hon har fortfarande gjort flest landskamper någonsin med sina 108 stycken.

Tala om välförtjänt Hall of Fame-medlem. Widar har numera lagt karriären åt sidan . Men när innebandy.se frågar om hon inser vad hon betytt för svensk innebandy svarar hon så här:

– Nej, jag tänker inte så. Jag blir stolt, men fortfarande lite avundsjuk på de som är aktiva och kan vinna saker…

LÄS OCKSÅ: Widar summerar karriären (från 2013).

Annons