Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wikström gasade bra

Flen var platsen för den tredje deltävlingen i Autoexperten rallycup. Fagerstaföraren Tommy Wikström hade en lyckad dag och slutade tvåa.– Jag är jättenöjd, tvåa i klassen och tvåa totalt, säger Wikström.

Annons

Flens MS bjöd på riktigt luriga vägar i den tredje deltävlingen av 7-klubbars/Autoexperten rallycup. Klubben hade fått ihop fem specialsträckor på cirka 2,5 mil och tävlingen lockade 90-talet startande.

– Det var riktigt fina vägar, men väldigt lurigt som det brukar var i de där trakterna, säger Wikström.

Nu hade Wikström, som kör i klassen A-förare tvåhjulsdrivet, inga större bekymmer under tävlingen. Höll sig på vägen med sin VW Golf och jagade hela tiden klassvinnaren, och totalettan, Patrik Larsson, Gnesta, sträcka efter sträcka.

Larsson, i en Volvo 240, höll undan även om Wikström var snabbast på två av sträckorna. Marginalen mellan de båda stannade vid 10,4 sekunder. Wikström hade sedan nio sekunder till klasstrean Janne Pettersson, Nyköping.

Att duon Larsson och Wikström höll bra tempo bekräftas av att de båda var etta och tvåa totalt. De körde alltså snabbare än förarna i klassen för fyrhjulsdrivna bilar. Bilar som dessutom har rejält mycket mer av hästkrafter under huven.

Klassen för fyrhjulsdrivna bilar vanns av Johan Olsson, Sala, med Jens Andersson, Fagersta i högerstolen.

– Jag är jättenöjd med tävlingen. Vägarna var bra, men det var som sagt lurigt. Det svängde hela tiden och det var inte läge för att chansa något, säger Wikström.

– Många backkrön var det också. Och där gick det förstås inte heller att chansa.

Nästa deltävling i 7-klubbarsserien körs den 7 juni med Taxinge MK som arrangör.

– Men innan dess ska köra andra deltävlingen i Eskils-tunas sprintcup den 29 maj, säger Wikström.

– Det är en kul tävlingsform där banan är byggd på motorstadion, säger Wikström.

Förutom Tommy Wikström deltog ytterligare några Fagerstaförare i Flen. Nils Strömgren tillsammans med Kent Strömgren slutade femma i A-förare tvåhjulsdrivet och en placering sämre i den klassen var Joakim Öhman och Christer Mähl.

Stefan Bergman har tidigare mest gjort sig känd som kartläsare, bland annat åt just Tommy Wikström men också åt DTM-stjärnan Mattias Ekström när denne körde Svenska Rallyt 2004.

Nu fanns Fagerstaföraren Bergman på plats i Flen med egen rallybil och tillsammans med Peter Knutar vann han klassen C-förare tvåhjulsdrivet i en VW Golf. En bil där bilbyggaren Janne Ljungberg, som tidigare jobbat ihop med Ekström i DTM, varit med under bygget.

Jörgen Hjerpe

Mer läsning

Annons