Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wikström ute efter revansch

I fjol var Fagersta MK:s Tommy Wikström på väg mot en topplacering i hemmatävlingen Nattkröken. Men en avbruten drivaxel tvingade honom att bryta. Nu är en av säsongens starkaste förare ute efter revansch.

Annons
Fagersta MK:s Tommy Wikström siktar på att ta sig runt i årets Nattkröken.

När Fagersta MK:s rallytävling Nattkröken gjorde comeback förra året gick hemmaföraren Tommy Wikström mot en seger. Inför den sista av de tre sträckorna ledde han före klubbkompisen Mats Palmqvist.

Men då hände det som inte fick hända. Tidigt på den sista sträckan knäcktes drivaxeln i hans VW Golf.

– Det handlar om utmattning. Den brukar gå sönder i själva drivknuten, men nu gick axeln av. Det är väldigt ovanligt, säger Tommy Wikström och fortsätter lågmält:

– Det var bara att packa ihop och åka hem. Det är tråkigt när man leder, men det är spelets regler.

Räkna därför med att Wikström är ute efter revansch under lördagen när Nattkröken, som ingår i AutoExperten RallyCup, avgörs. Dock inte på Palmqvist, som inte är med. Men väl för att få upprättelse från i fjol.

– Vinna är målet, men det är stenhårt. Alla hemifrån här åker fort. Micke (Wisti) kommer att åka skitfort. Jocke (Öhman) och Bergman (Stefan) också. Och även ”Lång-Tomas” (Ludvika MS Tomas Pettersson). Han kan de här områdena väl.

Och Wikström, med kartläsaren Nicklas Persson, får framför allt se upp med det 20-årige stjärnskottet Markus Theorin från Skillingaryds MK. Han har hittills varit med på tre av fem deltävlingar – och vunnit två.

– På bortaplan hinner vi inte med honom. Han åker riktigt fort. Men vi får se hur det blir när han kommer hit, säger Wikström segervisst.

För visst ska Wikström kunna utmana om segern i morgon. På de fem deltävlingarna i cupen i år har han varit tvåa två gånger, trea två gånger och femma en gång. I och med de resultaten leder han cupen totalt i den tvåhjulsdrivna klassen A-förare.

Varför går det så bra för er nu i år, tror du?– Vi har åkt som vanligt. Samtidigt är det inte lika mycket folk som har åkt i år i vår klass. Men jag åker för att hålla mig på vägen. Jag chansar inte, det är det inte värt.

– Hur det än är gäller det att ta sig i mål. Är man bland de tre främsta hela tiden har man en jäkla go´ chans i stället för att åka av och bilen blir skrot.

Så att du inte chansar verkar vara ett framgångsrecept?– Ja, jag tar mig ofta till mål. Det är ju det som är meningen.

Här är de lokala förarna i Nattkröken:

Tommy Wikström med Nicklas Persson, VW Golf, Fagersta MK

Joakim Öhman med Christian Segerström, VW Golf, Fagersta MK

Nils Strömgren med Kent Strömgren, Volvo 242, Fagersta MK

Stefan Bergman, VW Golf, Fagersta MK

Peter Fredriksson med Anders Lillen Bäver, Opel Ascona B, Fagersta MK

Johan Pettersson med Mattias Holm, Saab 900, Fagersta MK

Mikael Wisti, Volvo, Fagersta MK

Hans Brandt med Karin Danieli, Opel Ascona, Norbergs MC

Bo Eriksson, Cortina, Norbergs MC

Mer läsning

Annons