Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zachrissons lekstuga avgjorde

Hon gjorde blott sin andra match som forward. Men Paulina Zachrisson visade att hon är en värdig ersättare till skadade Lotta Nurmilehto. Hemma mot Arboga Södra dominerade hon och blev tvåmålsskytt.

Annons
Paulina Zachrisson lekte med Arboga Södras försvar i storvinsten.

Västanfors forwardspar Lovisa Hedin och Lotta Nurmilehto har hittat varandra fint den här säsongen. Därför kliade sig nog Västanfors tränare i huvudet när Nurmilehto blev fotskadad. Men lösningen de fann kan de jubla åt i dag. Paulina Zachrisson visade sina kvaliteter direkt hemma mot Arboga Södra.

– Båda (Hedin och Zachrisson) jobbar väldigt bra i anfallet. De jobbar sig till lägen och är otroligt arbetsvilliga, säger tränare Pelle Olander och tillägger:

– Paulina är vass, det är hon verkligen. Hon måste vara jobbig att möta.

Och jobbig var hon, det kan nog Arboga Södras backar intyga. Redan i inledningen av matchen låg Zachrisson som en igel på backarna när de slarvade med bollen. Och inte minst var hon ruskigt snabb när hon fick djupledsbollar av kollegan Lovisa Hedin.

– Det är jättekul att spela med henne. Hon är lika målsugen som jag och vi hittar varandra bra, säger Zachrisson.

Utdelningen kom också, även om det dröjde till den 41:a minuten. Då slog just Hedin en djupledsboll till Zachrisson som ryckte sig fri. Enkelt rundade hon målvakten och bredsidade in målet som betydde 2–0.

Och Hedin var inte sen att hylla sin nya lekkompis efter matchen.

– Hon springer, jag passar. Det är så det ser ut.

Hur är det att spela med henne i stället för Nurmilehto?

– Det fungerar lika bra. Hon är lik Lotta i spelsättet också, det är bra, säger Hedin.

Även Hedin själv levererade under matchen. I den 79:e matchminuten fick hon bollen utanför straffområdet, med ryggen vänd mot mål. Kvickt vände hon bort sin back och sköt ett otagbart skott högt till höger om målvakten.

– Men jag hade kunnat göra några flera mål. Fast jag passade ju fram till fyra-fem stycken, säger hon.

Både Zachrisson och Hedin skapade chans på chans i framför allt den andra halvleken. Då var det i princip spel mot ett mål och Västanfors kunde spela runt bollen för att komma till lägen.

Föga oväntat var det också Zachrisson som avslutade målskyttet, när hon på tilläggstid fick bollen förbi målvakten och petade in 6–0.

Mer läsning

Annons