Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zinkevitch inför nästa säsong

”Vi har tränat mer på att få till ett eget spel, och det har vi utvecklat”.

Annons
Alexander Zinkevitch kör vidare med Västanfors.

Alexander Zinkevitch har just avslutat sin andra säsong som tränare för Västanfors IF. Nu börjar arbetet inför nästa vinter.

– Jag tycker att vi gjorde en bra säsong, säger Alexander Zinkevitch.

Att andra året i en ny, och högre division är svårare än den första, är välkänt. Och just så blev den allsvenska säsongen för Västanfors.

Efter comeback-vintern i den näst högsta serien, som blev verklighet efter den omtalade friplatsen, fick de andra lagen upp ögonen för Västanfors. Nu visste motståndarna att ”Fläkten” var att räkna med. Så det där med underskattning kunde Zinkevitch och hans lag glömma.

– Andra året är alltid svårare. Och nu blev vi mer tagna på allvar av de andra lagen, säger Alexander Zinkevitch.

Målet inför säsongen sattes, liksom vintern innan, till att klara nytt kontrakt. Det klarade Västanfors utan några allt för stora problem.

Det blev en sjätteplats med marginal både uppåt och nedåt i tabellen.

Läs mer: Den allsvenska sluttabellen

– Vi tog fler poäng i vinter än förra och vi hade plusmål. Det hade vi inte då, säger Zinkevitch.

Inför comeback-vintern låg mycket fokus på att hitta rätt i försvarsspelet. Den här säsongen flyttades fokus mer till anfallsspelet. Försvarsarbetet var fortsatt stabilt i de flesta matcher, men framåt finns det fortfarande mer att jobba på.

– Vi har tränat mer på att få till ett eget spel, och det har vi utvecklat. Men jag vill se mer av att vi vågar hålla i bollen centralt i banan, säger Zinkevitch.

Under säsongen blev isproblemen på Västanfors IP något av en följetong. Det började med att ispremiären dröjde, fortsatte med uppskjutna matcher och slutade med att serieavslutningen fick flyttas till Köping då isen på IP, trots bara någon enstaka plusgrad, inte var spelbar.

– Det är allvarligt för oss. Att vi inte kunde träna på is i december störde oss. Du kan inte prestera om du inte får träna, säger Zinkevitch.

Nu ska isfrågan på IP utredas, och förhoppningsvis blir det bättre till nästa vinter. Så att Västanfors slipper ställa in träningar och flytta matcher.

Även om seriespelet är slut fortsätter laget att träna så länge det finns is. Någon gång i början av april drar försäsongsträningen i gång.

Zinkevitch kör vidare. Men riktigt hur det blir runt honom med assisterande tränarna Olle Wiberg och Björn Forsberg är inte klart.

– Jag ser gärna att vi blir samma team igen, säger Zinkevitch.

Inte heller är det klart med truppen. Även om nyckelspelare som Johan Andersson kör vidare en vinter till.

– Jag vet att en del av killarna inte är nöjda med sin säsong. De vill visa att de kan bättre. Vi skulle behöva ett par tre spelare till för att inte vara så tunna, säger Zinkevitch.

Läs mer: Gustav Gising om Zinkevitch

Läs mer: Tränartrion inför premiären

Mer läsning

Annons