Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zinkevitch om truppen

"Vi blir bättre nästa säsong".

Annons
Olle Wiberg och Alexander Zinkevitch.

Västanfors har varit riktigt aktivt på värvarfronten. Truppen har fyllts på med flera intressanta namn. Plus att viktiga kuggar valt att stanna i klubben.

Västanfors överraskade många i vintras. Inför säsongen pekades laget ut som en trolig avstigningskandidat i allsvenskans norra grupp.

Men så blev det inte. Västanfors klarade nytt kontrakt med bred marginal. Och nu tar laget sats inför nästa vinter.

Truppen är i stort sett klar. Sportgruppen med Björn Forsberg har jobbat både snabbt och effektivt. Nu finns tre målvakter och 16 utespelare i truppen. Men det kan vara ytterligare spelare på väg in.

Oavsett om det blir så, eller inte, är läget betydligt bättre nu än vad det vara vid samma tid förra året. Inte minst då för att tränaren Alexander Zinkevitch nu finns med under hela försäsongen. Förra året kom han in i ett betydligt senare skede.

Träningen drog i gång förra veckan. Nu väntar tre gemensamma pass i veckan för laget. Till det kommer individuell träning också

– Det är en fördel att vi är i gång tidigt med träningen. Nu kan killarna i lugnt tempo lägga på sig muskler och det gör att vi kan undvika skador, säger Zinkevitch.

Tidigt bestämde sig flera viktiga kuggar i truppen att fortsätta i Västanfors. Bland annat då Zinkevitch men också spelare som Johan Andersson, som var en av lagets nyttigaste, förlängde sina kontrakt tidigt.

– Sportgruppen har gjort ett riktigt bra jobb. Nu får vi belöningen för jobbet som vi gjorde i vintras. Det är bra killar som kommit hit, men de måste göra jobbet på isen också, säger Zinkevitch.

– Och det är flera unga killar. Som inte är färdigväxta än. Men vi kommer att bli bättre som lag. Det är det inget snack om.

Läs mer om Västanfors lagbygge i onsdagens Fagersta-Posten.

Västanfors trupp just nu

Målvakter: Adam Johansson, Markus Svenberg och Jonas Hilden.

Utespelare: Stefan Jakobsson, Kalle Jonsson, Andreas Hjulström, Robin Rebermark, Johan Andersson, Fredrik Rydberg, Oliver Sundström, Petter Andersson, Jesper Norrman, Fredrik Andersson, Mattias Eriksson, Robin Nywertz, Adam Fredriksson, Victor Fredriksson, Erik Jakobsson och Anton Mikkonen.

Mer läsning

Annons