Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zorrokungens tunga besked

Per-Ols jublade när zorrokungen Fredrik Åhlberg till slut bestämde sig för att skriva på för klubben. Men nu kommer det att dröja länge innan laget kan utnyttja honom på planen.

Annons
Fredrik Åhlberg väntas bli borta från innebandyn en längre tid.

Åhlberg, som har varit proffs i Schweiz, signerade kontraktet i slutet av juni och redan där ökade Per-Ols chanser att avancera till division 1. Men Per-Ols får vänta på hjälpen från Åhlberg. Redan i lagets första träningsmatch för säsongen var olyckan framme. Åhlberg fick en tryckare och vred till knät. Ledbandet och menisken fick en smäll – och sedan det har Åhlberg varit borta från innebandyn. Men det har visat sig att även korsbandet tog stryk – rejält.

– Statusen just nu är att korsbandet är av. Jag har mått bättre, säger Åhlberg.

Ett mardrömsbesked för Per-Ols. Men långsamt har Åhlberg nu börjat jobba sig tillbaka. Han har rehabiliterat och stärkt upp sitt knä. Fast när han kan vara tillbaka i matchtröjan är oklart.

– Det går inte att svara på. Vi får se hur allting tar sig. Men det är ingen som tror att jag kan göra något på en innebandyplan på många månader.

Hur frustrerande är det att du inte har kunnat spela med Per-Ols?– Det är åt helvete. Jag har varit mycket ledsen. Det har varit tråkigt, helt värdelöst. Jag har haft dåligt samvete samtidigt som att jag vet att jag inte ska ha det. Det finns ju inte mycket jag kan göra.

Men räkna i alla fall med att Åhlberg finns i Fagerstahallen när Per-Ols på lördag spelar premiär hemma mot IBK Hallsta.

– Ja, gud ja. Jag kommer att bidra med det jag kan.

Annons