Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportchefen: "Han kändes uppgiven"

Västanfors tränare Lars Aronsson har valt att lämna laget med omedelbar verkan. Nu tar i stället Olle Wiberg över som huvudtränare.
– I samråd med alla bestämde vi att Lars skulle kliva åt sidan, säger sportchefen Björn Forsberg.

Västanfors har gått knackigt den senaste tiden. Senaste laget vann var 15 december. De uteblivna resultaten har nu gjort att tränaren Lars Aronsson har valt att kasta in handduken.

– Det började efter matchen i söndags. Då ringde Lars till mig och ville att jag skulle kolla upp vad spelarna tyckte och kände, om de hade förtroende för honom. Som jag har förstått det har han inte fått ut sitt budskap till spelarna. Han kändes uppgiven, säger Björn Forsberg.

– Någon förändring kände både jag och Lars att vi behövde göra för att rädda det och vända trenden. Den här säsongen är körd, nu handlar det bara om att hamna så högt upp som möjligt. Det är så klart inte Lars fel att vi har förlorat matcherna, det är ju inte han som är på isen. Men vi var tvungna att göra något.

Efter ett möte med spelarna i går kväll bestämdes det att assisterande tränaren Olle Wiberg nu tar över som huvudtränare resten av säsongen.

– Vi vill ha kvar Olle, absolut. Sedan får vi se vad han själv känner och tycker om allt. Skulle det visa sig vara en bra konstallation och det fungerar ser jag inga problem med att han är tränare för Västanfors, säger Forsberg.

Olle Wiberg själv vill avvakta med ett beslut fram till att den här säsongen tar slut.

– Just nu är det fullt fokus på att köra klart den här säsongen och avsluta på ett bra sätt. Sedan tar jag beslut om den kommande säsongen. Men det blir efter de här fyra veckorna.

Kan du tänka dig att vara kvar som huvudtränare?– Jag tycker att det är kul i Västanfors och jag trivs bra. Men mitt besked kommer efter den här säsongen.

Hur ser du på att Lars Aronsson lämnade laget?– Det är tråkigt. Jag och Lars hade en plan att genomföra säsongen, så har tanken varit hela tiden. Men jag respekterar hans beslut också. Det är inga hard feelings mellan någon på något sätt.

Har du känt att det här var på väg?– Nej, inte direkt så...men vi har pratat om vissa grejer och han har sagt, framför allt efter matchen senast, att energin har ebbat ut.

När Olle Wiberg nu flyttas upp som huvudtränare tar också målvaktstränaren Jonas Hildén steget upp till assisterande tränare i laget. På söndag möter Västanfors Finspång på hemmaplan. Då visar det sig om tränarskiftena kan bryta den dåliga trenden.

– Vi får se vad som kommer hända inför söndagens match. Beslutet togs i går (läs måndag) och nu blir det en ny roll. Jag har inte hunnit tänka så mycket ännu. Jag ska bolla med ”Hilda” och se. Vi ska kriga och hålla ihop laget och fortsätta ha en bra stämning, säger Wiberg och tillägger:

– Vi kommer eventuellt göra småjusteringar, men det är inget som är klart i dag.