Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportchefen hoppas på återväxten

En helt ny serie med nya lag. Det är det Västanfors sportchef Mikael Wikman ser fram emot när säsongen drar i gång på söndag.

– Det känns spännande, måste jag säga. Spännande att se hur långt det kan leda. Vi har ett väldigt ungt lag, men det är många som har visat att de vill vara med.

Just den låga medelåldern i laget är påtaglig. I fjol var truppen väldigt ung. I år är den ännu yngre. Och samtidigt är truppen tunn – något som Wikman vet kan spela in under säsongen.

– Det är det som är det känsliga, den tunna truppen. Jag känner ingen oro. Men det är en viss skillnad att spela på divisionsnivå inom flickfotboll och att spela i division 3. Fotbollsmässigt är det inga problem, men kanske fysiskt i vissa lägen.

Spelare födda 1998 och -99 har fått chansen att visa upp sig i a-laget under försäsongen. Och när man var på träningsläger på Öland fick en 98:a och en 99:a spela från start i matchens som spelades. Återväxten finns alltså i laget. Och om de unga spelarna fortsätter att visa framfötterna ska de finnas med och konkurrera om platserna i laget.

– Visst är det ett ungt lag. Men de som var med förra året har ett år på nacken. Vi vet om situationen, det är inget konstigt med det. Och de yngre som är med och de som spelar i F15 är med och konkurrerar. Det ser jag som jäkligt positivt. Det är utvecklande för dem.