Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportchefen om Södras sköna vår

”Jag är verkligen imponerad av laget. Det är som att det har skett en förändring i år. Känns som att det är ett annat fokus hos killarna”.

Annons
Sportchefen Peter Trsavec är imponerad av sitt lag.

Fagersta Södra inledde säsongen lite trevande. Men nu har laget lyft rejält. Och kan skryta med fem raka vinster efter åtta spelade omgångar.

Södra, som leder serien, har dessutom gjort hela 23 mål på de fem senaste matcherna och bara släppt in tre. Totalt har Södramålvakterna Daniel Hedlund och Arman Poghosyan släppt fem bollar förbi sig på åtta matcher. Klart minst i serien.

– Jag är verkligen imponerad av laget, säger Fagersta Södras sportchef Peter Trsavec.

– Och som laget krigade till sig segern mot Bosnisk SK. Det var kanske inget skönspel. Men vilken moral killarna visade.

De senaste säsongerna har Södra känt flåset från nedflyttningsspöket. Det lär laget slippa i år.

I fjol, efter åtta omgångar, hade Södra elva poäng och en målskillnad på 21–20. I år är motsvarande siffror 18 poäng och 27–5.

– Det är som att det har skett en förändring i år. Känns som att det är ett annat fokus hos killarna. Vi har pratat mycket om kollektivet, att det kollektivet som vinner. Sedan har det väl också studsat lite med oss i år, säger Trsavec.

– Nu är det viktigt att vi är ödmjuka. Och det väntar en svår match på onsdag, hemma mot Munktorp som har fyra raka segrar.

Mot Bosnisk SK kom segermålet med bara någon minut kvar att spela. Emil Zoltek dundrade in 1–0.

– 1–0 är nog de skönaste segrarna. Och vilken härlig glädje det var efter målet, och när slutsignalen kom, säger Trsavec.

Lite smolk i glädjebägaren var förstås utvisningen på målvakten Arman Poghosyan. Han fick rött kort efter en dispyt med spelare och ledare i motståndarlaget samt några av deras supportrar.

– Det var ju Armans gamla lag vi mötte, och han var otroligt taggad. Men att det var utvisning är det inget snack om. Och det kan nog bli en avstängning på tre, fyra matcher, säger Trsavec.

Läs mer: Drömträff avgjorde hetsigt toppmöte

Läs mer: Toppmöte väntar – Södra kan ta över serieledningen

Läs mer: Skytteligan för division 4

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Annons